El PP de Sant Josep detecta mancances a l'avanç de les Normes Subsidiàries publicades a Internet


Actualizado 11/3/2008 19:18:03 CET

EIVISSA, 11 Mar. (EUROPA PRESS) -

La portaveu de l'oposició al consistori de Sant Josep, Encarna Castro, va fer pública avui, en declaracions efectuades a Europa Press, l'existència de deficiències i mancances en els documents exposats a Internet relatius a l'avanç de les seves noves Normes Subsidiàries.

Castro va assegurar que són molts els errors de la web i les dades que "no concorden amb els plans que es van aprovar en ple" amb exemples com un solar de Platja d'en Bossa marcat com urbà i que després figura com una zona d'espai lliure públic.

Per aquesta raó el Partit Popular obrirà la seva oficina municipal al públic de dilluns a divendres entre les 12,00 i les 14,30 hores amb la finalitat d'informar els afectats dels problemes trobats en aquest text normatiu.

La Popular va considerar que aquests fets es deuen a que "aquestes Normes s'han aprovat d'una manera molt precipitada fruit de la inexperiència".

Sobre aquesta qüestió la regidora va concretar que de res servirà que demà s'aprovi en ple Extraordinari una ampliació del període d'al·legacions "si després aquestes no es resolen favorablement per perjudicar el menor nombre possible d'afectats".

Castro va afirmar que aquesta normativa s'asseu en les bases que va deixar redactades l'anterior executiu sobre les quals s'han efectuat modificacions que "obren camins, treuen terrenys i redueixen actuacions". A més, va afirmar que les dues moratòries imposades al municipi es podrien haver aplicat sobre els terrenys afectats i no en tot el terme municipal com aconsella la Llei.

Per part seva el primer tinent d'alcalde de la població, Josep Antoni Prats, va afirmar que l'exposició pública d'aquest document permetrà incloure les aportacions necessàries per a la seva correcta aplicació, causa per la qual va instar els populars a donar a conèixer a l'executiu els esmentats errors detectats per a la seva millora.

El regidor va recordar, en declaracions a Europa Press, que, per tal de millorar aquest document, s'ha incrementat en dos mesos el seu període d'exposició pública, així com les cites amb els ciutadans interessats en la seva explicació.

Sobre aquesta qüestió va apuntar que el consistori farà demà un ple Extraordinari on s'acordarà aixecar la moratòria que actualment regeix la concessió de llicències urbanístiques al municipi.

Tal com va anunciar Prats, a l'aprovació inicial de l'adaptació de les normes subsidiàries al PTI, amb aquesta mesura es permetrà la concessió de llicències sempre que es compleixin el planejament en vigor i el que està en exposició pública.

D'aquesta manera es podran concedir llicències en gairebé tot el sòl rústic i a les zones urbanes on no es canviï el planejament després de la publicació d'aquest acord plenari en el BOIB. A més també s'acordarà en ple allargar el període d'exposició pública de les noves normes subsidiàries.

Prats va avançar, a més, confiar que els tràmits legals permetin la demolició abans de l'estiu de l'habitatge il·legal ubicada en Puig d'en Serra, actualment en procés de redacció.