El president del Grup Trui passarà una nit més en els calabossos, després d'ajornar-se el seu interrogatori fins demà


Actualizado 20/7/2010 17:25:02 CET

La Policia Nacional addueix que està analitzant la "gran quantitat de documentació confiscada" després del registre a l'empresa Trui

PALMA DE MALLORCA, 20 Jul. (EUROPA PRESS) -

El president i propietari del Grup Trui, Miquel Jaume, romandrà una nit més als calabossos de la Policia Nacional, després que els agents i els fiscals Anticorrupció hagin ajornat fins demà el seu interrogatori, a causa de la "gran quantitat de documentació confiscada" després del registre que es va portar a terme aquest dilluns en aquesta empresa dedicada a l'organització d'espectacles.

Així ho han informat a Europa Press fonts policials, que han assenyalat que no està previst que Jaume passi a disposició judicial demà a les 09.00 hores, que és la primera conducció ordinària dels detinguts als Jutjats, tenint en compte que, com a mínim fins demà, no serà interrogat en seu policial.

D'aquesta manera, la policia judicial i els fiscals analitzaran tota la documentació al llarg d'aquest dimarts, de cara a tenir tota la informació pertinent, amb la finalitat d'interrogar al president del Grup Trui sobre el suposat pagament de comissions als exgerents de l'Ibatur per l'organització i el muntatge de la majoria d'estands de promoció turística que es van portar a terme durant el passat Govern de Jaume Matas i per la qual cosa aquesta empresa hauria facturat milions d'euros.

Les esmentades fonts han indicat que al llarg d'aquest matí, la policia ha interrogat a diverses persones relacionades amb aquest nou cas de suposada corrupció, que afecta a la passada legislatura, emmarcat en l'anomenada Operació Passarel·la, per la qual ja va ingressar a la presó de manera provisional dissabte passat l'exgerent de l'IBATUR, Juan Carlos Alía.

D'aquesta manera, Jaume romandrà, com a mínim, un dia més als calabossos de la Policia Nacional, després de ser arrestat ahir en el marc de l'esmentada Operació, després que la policia judicial i els fiscals Anticorrupció registressin la seu del seu grup empresarial, ubicat al carrer Licorers del Polígon de Marratxí.

De moment, segons les fonts policials, no es preveu cap detenció més, llevat que Jaume impliqui, una vegada sigui interrogat, a alguna persona més en aquesta suposada trama de corrupció ordida en la passada legislatura entorn de l'Institut Balear de Turisme (Ibatur).

Amb Jaume, un total de 16 persones han estat arrestades en el marc de l'Operació Passarel·la, que investiga les adjudicacions presumptament irregulars a diferents empreses contractades per a actes de promoció de les illes i altres esdeveniments durant la passada legislatura, entre les quals es trobaria Trui.

Entre els arrestats, es troben els exgerents de l'Ibatur, Juan Carlos Alía i Raimundo Alabern, l'exsecretari i exassessor jurídic de l'empresa pública, Miquel Àngel Bonet, un dels socis propietaris del grup Clave Comunicació, Juan Velasco, i l'empresari de relacions públiques Kamal Dorai.

També han estat detinguts el soci de Clave Alberto Vergés, quatre caps de diferents seccions de l'Ibatur, F.T.B., L. S., A.G. i P.P.; l'empresari de Gestora Balear de Negocis, José Calvo; el presumpte testaferro d'aquest, Mariano Villalba; la dona de Kamal Dorai, Francisca J; el propietari de la productora Spiral, Guillem Deyà, i el de l'empresa Centre de Comunicació Creativa, Bartolomé Morey.

Es dóna la circumstància que Alía ha estat el primer imputat a ingressar a la presó, després que dissabte passat el titular del Jutjat d'Instrucció número 2, Juan Ignacio Lope Sola, decretés la seva privació de llibertat sense fiança després de la declaració efectuada per Morey, qui va implicar a l'exdirector gerent en els fets indagats en aquesta presumpta trama de corrupció.

Segons les investigacions del cas, Alía hauria exigit comissions d'entre el 10 i el 15% pels diversos contractes adjudicats des del seu departament. El cas, que es troba sota secret de sumari, ha estat obert el mes de juny passat.