President de l'AAVV de Son Gotleu: "És una guerra entre dues ètnies poderoses que acabarà amb molts morts"


Actualizado 21/8/2009 20:39:40 CET

Responsabilitza dels fets l'alcaldessa de Palma a qui acusa d'"afavorir" els immigrants en detriment dels veïns del barri

PALMA DE MALLORCA, 21 Ago. (EUROPA PRESS) -

El president de l'Associació de Veïns de Son Gotleu, Ginés Quiñonero, ha advertit avui que la multitudinària baralla d'ahir al barri de Son Gotleu entre diversos ciutadans d'ètnia gitana i altres de raça negra procedents de Nigèria és "una guerra entre dues ètnies poderoses que acabarà amb molts morts perquè els dos bàndols han comprovat que no existeix autoritat ni es compleixen les lleis, pel que se'n van a prendre la justícia per la seva mà".

En declaracions a Europa Press, Quiñonero ha manifestat que la baralla d'ahir, a la qual van assistir un miler de veïns, és la punta de l'icerberg d'un "problema molt gras que ve des de 2001", quan, segons ha recordat, la seva associació ja ha avisat a l'Ajuntament de Palma que la immigració "havia crescut moltíssim al barri i ara ja és imparable, a causa que ha estat afavorida per l'alcaldessa, Aina Calvo".

"Sabíem que això anava a succeir, perquè la vida en Son Gotleu s'ha fet ja impossible", ha remarcat, i alhora ha assenyalat que els nigerians "sempre han dit que ens anaven a tirar del barri i, tot i això, l'Ajuntament no ens ha fet ni cas des del 2001, malgrat que hem denunciat l'existència de màfies nigerianes".

A més, Quiñonero ha reconegut que en els 42 anys en els quals porta residint en Son Gotleu, "sempre hi ha hagut problemes amb els gitanos", a causa de a la seva "connexió amb la droga de Son Banya", si bé ha dit que aquest escenari "ho hem pogut suportar", ja que això "no té res a veure amb la situació d'abandonament total i el terror que els veïns tenen posat al cos amb la immigració".

El president de l'Associació de Veïns ha criticat que l'Ajuntament no ha fet res per clausurar els negocis "il·legals" regentats per ciutadans nigerians, ni ha intervingut en el centenar de pisos utilitzats per aquests immigrants al barri com "pensions clandestines que defrauden a hisenda", el que, segons la seva opinió, posa de manifest que Calvo "afavoreix descaradament a la immigració".

"La baralla d'ahir no és un fet aïllat, sinó l'esdeveniment més greu que ha succeït en aquest barri des que existeix", ha afirmat, i alhora ha advertit que en Son Gotleu hi ha "màfies nigerianes de droga i prostitució".

Davant de tal fet, va anunciar que dimecres que ve, l'Associació de Veïns farà una assemblea al casal del Barri, en què es determinarà el dia exacte en què es portarà a terme una manifestació el setembre, amb la finalitat de protestar contra l'"actual situació insuportable". "Això només s'arregla anant al catau dels nigerians i els qui siguin il·legals fer-los la paperassa per expulsar-los al seu país", va tancar Quiñonero.