El preu mitjà dels cotxes usats ha baixat a Balears un 7% en octubre


Actualizado 25/11/2009 16:07:27 CET

PALMA DE MALLORCA, 25 Nov. (EUROPA PRESS) -

El preu mitjà dels vehicles usats ha registrat a Balears una caiguda del 7,2% en octubre, fins a situar-se en 13.387 euros, un descens que va en la línia amb el descens del 4,4% registrat entre gener i octubre, segons els últims dades recollides per AutoScout24. En el conjunt nacional, el preu mitjà del vehicle d'ocasió ha caigut un 10% en octubre, fins a 12.000 euros.

L'informe d'AutoScout24 assenyala que aquesta caiguda del preu del al mercat nacional està en línia amb l'experimentada en aquests últims mesos a causa de al reajustament de preus amb la finalitat de mantenir les vendes en un mercat marcat per la forta caiguda del consum.

Els concessionaris i altres agents de venda volen aprofitar la injecció d'optimisme que suposa l'ampliació del Pla 2000 E -que preveu ajudes directes de fins a 1.000 euros per la compra d'un usat-, incidint que ara és un bon moment per adquirir un automòbil de segona mà pels elevats descomptes.

AutoScout24 destaca també el desplaçament de la demanda cap a cotxes més antics, com constata el fet que l'edat mitjana dels vehicles venuts en octubre augmentés en 9 mesos, fins a 5,6 anys. Paral·lelament el seu quilometratge mitjà ha registrat un increment de gairebé un 10%, fins a excedir lleugerament els 77.000 quilòmetres.

Segons ha assenyalat el director general d'AutoScout24, Gerardo Cabañas, el mercat nacional del vehicle d'ocasió segueix adaptant els seus preus a una demanda constreta. Tot i que les ajudes públiques estan permetent que el ritme de reajustament dels preus es moderi lleugerament, les dificultats econòmiques generades per la crisi segueixen presents, "cosa que provoca que el comprador prefereixi adquirir cotxes més antics si el preu és menor".