El 'Projecte Quàsars' tractarà se sensibilitzar a la societat mallorquina en matèria de medi ambient


Actualizado 4/12/2008 19:05:11 CET

PALMA DE MALLORCA, 4 Dic. (EUROPA PRESS) -

El Consell de Mallorca va presentar avui el 'Projecte Quàsars', una iniciativa de sensibilització social i mediambiental que utilitza l'art, la cultura i la comunicació com eixos de difusió i conscienciació tant dels problemes com de les solucions que la societat actual genera o pot generar.

Així, van acudir a l'acte de presentació de la iniciativa, la consellera de Medi Ambient del Consell de Mallorca, Catalina Julve, la secretària tècnica de Medi Ambient, Petra Suñer i el director insular de Programes i Ocupació, Antoni Segura.

La col·laboració del Departament de Medi Ambient del Consell de Mallorca, permetrà crear a Manacor un espai obert, de creació i plantejament de conferències, taules rodones, tallers, cursets i exposicions, tenint com nexe comuna la validesa de les propostes pel que fa a elements educatius i didàctics i alhora es pretén conscienciar de la necessitat vital de la implicació solidària de la societat en la recerca de solucions davant de la degradació del nostre espai social i mediambiental pel factor humà.

Des del 'Projecte Quàsars' es treballarà en la creació i el disseny de nous tallers mediambientals que se sumaran als ja existents a disposició dels ciutadans a través dels serveis tècnics del Departament de Medi Ambient. Concretament es treballa en la creació de tres tallers que començaran a començament de 2009 els plantejaments bàsics dels quals són: "La cultura de l'aigua, composició i ritme d'un univers fràgil", "Aire, qualitat de vida, sons i sensacions", "Creació d'emocions i sentiments a través del reciclatge". Totes les activitats estaran a disposició dels centres escolars, per a la seva difusió i coneixement, brindant la seva participació en les mateixes.