PSIB creu que Bauzá "no entén les necessitats" de Balears i que les seves propostes podrien presentar-se en qualsevol CA


Actualizado 27/1/2011 16:28:29 CET

PALMA DE MALLORCA, 27 Ene. (EUROPA PRESS) -

La secretària d'Organització del PSIB, Rosamaria Alberdi, ha criticat aquest dijous que el president del PP a les illes, José Ramón Bauzá, no "entengui" les "necessitats" que té Balears, ja que les seves propostes electorals podrien presentar-se en qualsevol altra Comunitat Autònoma.

Així s'ha referit Alberdi durant la roda de premsa sobre la 'Convenció Autonòmica Socialista' que es farà a Saragossa entre els dies 28 i 30 de gener a la qual assistirà una quinzena de representants del PSIB, entre els quals hi ha el seu secretari general, Francesc Antich. A més, la secretària d'Organització del partit ha lamentat que durant les últimes setmanes s'hi hagi "dubtat" del paper de les autonomies, quan caldria reafirmar la seva tasca com "reactivadores de l'economia".

La Convenció se centrarà en tres debats com seran les polítiques de treball i el mercat laboral, la qualitat dels serveis públics i el futur de l'Espanya autonòmica. Precisament, en aquest últim intervindrà Antich, qui explicarà com la coordinació i cooperació entre les diferents administracions generen una major eficàcia a l'hora de prestar serveis a la ciutadania.

En concret, el president del Govern farà una repassada a totes les experiències de col·laboració portades a terme durant aquesta legislatura, com les desenvolupades en turisme o infraestructures.

A més, en la Convenció es realitzarà una exposició de les 30 millors polítiques autonòmiques executades, entre les quals es presentaran tres de la comunitat. Alberdi ha detallat que els tres "bons resultats de treballar de manera coordinada amb el Govern" són els relatius a política d'habitatge, la implantació de les TIC i la gobernança i els pactes assolits.

Així, ha indicat que Balears ha estat la segona autonomia amb millors resultats en habitatge, ja que ha obtingut un 150% del compliment de les polítiques d'habitatge i del 190% en rehabilitació. Alhora, també s'abordarà la introducció de les TIC en la indústria turística per aconseguir la competitivitat del sector, o els pactes per la competitivitat que han possibilitat 17 acords amb els agents socials i econòmics.

La socialista ha indicat que durant la Convenció "no s'abordarà el tema dels Consells", si bé, segons ha remarcat, "un dels grans reptes" és que no hi hagi duplicitats entre el Govern central i els autonòmics, tot i que "no n'hi ha", ha matisat.

En aquest sentit, ha subratllat que es deu "activar la màxima coordinació" entre administracions i ha apuntat que el fet que hi hagi hagut el mateix color polític entre l'Executiu central i el balear "ens ha anat bé" en matèries com el finançament autonòmic.

Alberdi, qui ha explicat que la Convenció tindrà la participació de diferents ministres i serà clausurada pel president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha destacat que la defensa de les autonomies "passa per saber demostrar que és a través d'elles que es donen millors serveis als ciutadans, i la legislatura d'Antich és un exemple d'això".