PSIB demana al PP que torni els diners públics si es demostra que es va beneficiar de "l'actuació il·lícita de militants


Actualizado 20/7/2010 16:04:26 CET

PALMA DE MALLORCA, 20 Jul. (EUROPA PRESS) -

El PSIB-PSOE ha demanat al PP que assumeixi la seva responsabilitat en el cas Palma Sorra i es comprometi a tornar a les arques públiques els diners dels ciutadans, "si el procés judicial demostra que es va beneficiar de l'actuació il·lícita dels seus militants".

En un comunicat, la formació ha manifestat que "si realment desitja col·laborar amb el treball de la justícia i no obstaculitzar la seva tasca", el PP deu personar-se com a responsable civil subsidiari per rescabalar el dany que "els seus militants puguin haver causat i del qual podria haver-se arribat a beneficiar el partit", tal com ha asseverat el portaveu adjunt del partit, Pablo Martín.

En aquest context, Martín ha urgit al president del PP, José Ramón Bauzá, a decidir "si realment vol seguir donant cobertura política" a aquelles persones que ara mateix estan imputades amb "greus" càrrecs de corrupció. "Volem saber si Bauzá desitja que realment s'aclareixin els fets o si prefereix tirar terra per sobre. Si verdaderament vol que es faci justícia", ha opinat Martín.

Entre d'altres coses, segons el PSIB, el PP podria personar-se com a responsable civil subsidiari, lliurar al jutge tota la comptabilitat de les seves campanyes electorals i facilitar així la tasca de la justícia.

"El PP té tot el dret del món a defensar-se i que el seu nom quedi net de sospita. Per això, hauria de col·laborar", ha dit Martín. "La ciutadania també té dret a recuperar el seu patrimoni, si es demostra que es van cometre els delictes que ara s'investiguen", ha conclòs el portaveu.