El PSIB diu que el PP "no creu en el valor de la transparència" al presentar una esmena a la totalitat a la llei


Actualizado 7/2/2011 19:27:23 CET

El PP opina que aquesta llei no serà efectiva per prevenir la corrupció

PALMA DE MALLORCA, 7 Feb. (EUROPA PRESS) -

La secretaria d'Organització del PSIB, Rosamaria Alberdi, ha manifestat que el missatge que transmet el Grup Popular al presentar una esmena a la totalitat al projecte de la Llei de la Bona Administració i del Bon Govern és que "no creu en el valor de la transparència".

La socialista ha fet aquestes declaracions en una roda de premsa convocada per explicar aquesta llei, contra la que el PP ha presentat una esmena a la totalitat que es votarà aquest dimarts al ple del Parlament.

Alberdi ha explicat que aquesta llei consta de dos blocs, el primer dels quals fa referència a la bona administració del govern i l'articulat del qual pretén simplificar l'administració, agilitzar-la i aconseguir que els serveis responguin a les necessitats de la ciutadania.

El segon dels blocs està orientat a assegurar la qualitat democràtica de les polítiques públiques, ha indicat la socialista. Alhora, ha agregat que aquest apartat pretén que la gestió política "respongui a principis ètics" i que es "resolguin de manera fàcil" els conflictes d'interessos per assegurar "la transparència política".

En aquest sentit, ha indicat que el projecte recull informació sobre les retribucions i incompatibilitats que es donen en l'administració, i alhora posa eines perquè s'avaluïn les polítiques públiques.

La secretària d'Organització ha assenyalat que, si bé aquesta llei és "necessària" en totes les administracions, en la balear és "indispensable". Per aquesta raó, ha insistit que és "increïble" que el PP hagi presentat una esmena a la totalitat a un projecte de llei que pretén, d'una banda "prevenir la corrupció" i per un altre "augmentar la qualitat democràtica de l'acció del govern".

"No sembla que (el PP) vulgui lluitar seriosament contra la corrupció", ha postil·lat la parlamentària, qui ha agregat que l'oposició del Grup Popular a aquesta llei respon, o bé al desconeixement sobre el seu contingut, o bé a "subterfugis per tirar enrere una cosa que permetrà enfortir la confiança en les institucions".

Així, Alberdi ha apuntat que el fet que el Govern es trobi en minoria al Parlament permet que la llei pugui ser enfortida durant el procés d'esmenes al text. Per aquesta raó, ha considerat que potser el president dels 'populars', José Ramón Bauzá, no vol que la ciutadania recuperi la confiança en les institucions, la qual "precisament el PP va trencar de manera tan palesa en la passada legislatura".

La socialista espera que l'esmena a la totalitat del PP no prosperi, en aquest cas ha dit que debatran totes les esmenes parcials presentades pels diferents grups. Alberdi ha puntualitzat que el mateix Grup Socialista ha plantejat 13 esmenes. En qualsevol cas, ha afirmat que acceptaran una de les esmenes del PP que assenyala que aquesta llei "no costarà més diners".

EL PP NO CREU QUE AQUESTA LLEI SERVEIXI PER PREVENIR LA CORRUPCIÓ

Per la seva banda, el diputat del PP Francesc Fiol ha defensat l'esmena a la totalitat a l'entendre que el projecte de llei preveu "la creació d'una nova escala funcionarial i una nova oficina d'avaluació pública sense funcions que realment millorin la lluita contra la corrupció".

Alhora, ha assenyalat que el text no millora la situació dels interventors ni de la Sindicatura de Comptes, que al final són els responsables de controlar la gestió. Així, el parlamentari ha assegurat que aquesta norma "crearà més despesa pública, més administració, més burocràcia" i no servirà per lluitar contra la corrupció.

Fiol ha insistit que el PP sí vol lluitar contra la corrupció i vol posar en marxa mecanismes perquè aquesta no es produeixi, si bé ha puntualitzat que dubten que les eines que proposa aquest projecte de llei, de "més burocràcia, més oficines i més gestió, serveixin realment".

El 'popular' ha detallat que "el que cal fer és incrementar el poder i la força dels elements interventors ara existents" com el de la Sindicatura de Comptes.