El PSM creu que Melià "desprestigia la política" i li insta que "depuri responsabilitats"


Actualizado 24/8/2010 17:30:06 CET

PALMA DE MALLORCA, 24 Ago. (EUROPA PRESS) -

El PSM ha considerat que el president d'UM, Josep Melià, ha "desprestigiat la política" afirmant que tots els partits han portat a terme pràctiques dels clients i li ha instat que "depuri responsabilitats" en el si de la seva formació "sense escapolir-se" i portant a terme una verdadera regeneració.

En declaracions a Europa Press, el secretari general del PSM a Palma, Antoni Verger, ha remarcat que no tots els partits "actuen igual" i ha recordat que, en la seva formació, no hi ha cap càrrec imputat ni cap persona que estigui i han estat investigada. Per aquesta raó, ha entès que "no pot ser que l'única sortida d'UM sigui desprestigiar la política o intentar enganyar als ciutadans".

Així, ha advocat perquè el president dels 'uemites' porti a terme una investigació d'aquí al seu partit per "descobrir què va passar" en relació amb la presumpta compra de vots a les eleccions del 2007 sense "intentar estendre la sospita a altres partits".

Preguntat sobre si creu que Melià hauria d'expulsar del partit a l'exdirector insular de Relacions Institucionals al Consell de Mallorca, Josep Lliteres, sobre qui un membre de la casa l'Argentina, Eduardo Corvalán, ha apuntat cap a ell com la "cap" de la presumpta trama de compra de vots, Verger ha remarcat que hauria de "descobrir què va passar" perquè es tracta d'un assumpte "gravíssim" sobre el qual UM hauria d'adoptar les "mesures corresponents" perquè "sembla que hi ha hagut conductes i pràctiques bastant irregulars".

Verger creu que hauria de portar-se a terme una "investigació exhaustiva" en UM i "apartar" a tota la "gent que estigui afectada per corrupteles". Segons ell, Melià deuria "mirar cap a dins", adoptar les mesures corresponents per "avançar cap a la regeneració".

Aquesta regeneració en UM no serà efectiva, ha assenyalat, "si com fa d'únic és a dir que tots els partits ho fan". Així, referint-se al procés experimentat per la formació dirigida per Melià des del seu congrés de refundació, Verger ha entès que no s'estan donant els "passos" necessaris en aquest sentit ja que la "forma de regenerar un partit no és intentar enganyar a la ciutadania".