PSM-Verds de Menorca atribueixen els resultats electorals al bipartidisme i als problemes per identificar la seva marca


Actualizado 11/3/2008 20:26:00 CET

MENORCA, 11 de març (EUROPA PRESS)

Els dirigents de PSM-Verds de Menorca van reconèixer avui que d'acord amb els resultats de les eleccions de diumenge passat, la candidatura d'Unitat pels les Illes no va obtenir en cap cas els resultats "que s'esperava" ja que va atribuir el fracàs a diversos factors.

La secretària general de PSM-EN, Antònia Allès, va atribuir els resultats collits a l'illa -un 3,3% dels vots- al bipartidisme i al fet que es tractava d'un projecte nou que no "hem estat capaços de portar els nostres ciutadans i als nostres votants". Allès va relacionar aquest últim aspecte a "la pèrdua de la nostra marca" un fet que "va despistar al nostre electorat en el moment de buscar les paletes".

Allès també va assegurar que encara que "aquestes eleccions són molt difícils" per a la seva formacióm, van realitzar una campanya "molt digna" amb dues candidates que els van representar "molt bé".

Per la seva part, el coordinador dels Verds de Menorca, Josep Suárez, va compartir les valoracions de Allès i va qualificar com "complicada" la situació d'un partit petit davant del bipartidisme i el vot útil que "han marcat aquestes eleccions". Suárez també ha reconegut que no van aconseguir els objectius previstos i va assegurar ser conscient de que "algunes coses no s'han fet bé, el que ens portarà a una reflexió"

El líder ecologista també es va referir a altres candidatures verdes per preguntar-se "com és possible que partits sense implantació en el territori es presentin aquí". De fet Suárez va afegir que li van arribar rumors que algunes formacions "tan sols pretenen disposar del cens electoral per, després, vendre'l a institucions i empreses".

Una valoració molt diferent van oferir els dirigents de totes dues formacions en relació a la candidatura unitària al Senat que compartien amb PSOE i Esquerra de Menorca. Allès es va mostrar satisfeta per la victòria d'una aposta que van assumir des de "la responsabilitat i la generositat" una vegada analitzada la situació a l'illa.

La secretària general de PSM va atribuir els resultats aconseguits per la llista liderada per Artur Bagur a la "il·lusió" que va generar, a una campanya realitzada "sense crispació" preparada amb temps, a uns "bons candidats" i al fet que es van mantenir les sigles de totes les formacions que la integraven.