PSOE està disposat a negociar amb Sampol per intentar aconseguir un acord sobre la moció de la cogestió aeroportuària


Actualizado 15/11/2010 19:56:20 CET

MADRID, 15 Nov. (EUROPA PRESS) -

El PSOE es mostra disposat a negociar amb el senador autonòmic per Balears Pere Sampol per intentar aconseguir un acord respecte a la moció que sol·licita instar al Govern central definir un model de cogestió per a Balears i Canàries, per ser una qüestió d'especial rellevància per a l'arxipèlag balear.

Així ho ha indicat en declaracions a Europa Press el senador del PSOE per Balears Xavier Ramis qui, tot i això, ha assenyalat que el seu grup parlamentari és partidari de no fixar terminis per a la definició del model, una vegada que aquest sistema de cogestió ha de sorgir del consens entre partits polítics, les comunitats autònomes i els agents socials i econòmics.

Ramis ha indicat que la redacció original de Sampol demana que el model estigui definit abans que acabi l'any, un termini que segons la seva opinió "sembla precipitat" per aconseguir un consens unànime amb totes les parts implicades per l'"ajustat" del marc temporal proposat, pel que ha advocat per no especificar cap qüestió temporal per afavorir el bon transcurs de les negociacions.

El senador socialista també ha recordat que la proposta de Sampol és "molt semblant" a altres iniciatives parlamentàries aprovades al Parlament i ha afegit que el criteri del PSOE és que l'esmentat model de cogestió és "necessari" per la importància del mateix per a l'activitat turística en comunitats com Balears o Canàries.

De fet, el mateix Ramis ha indicat que per al president del Govern, Francesc Antich, el model de cogestió és un "factor fonamental" per a la comunitat i espera que un acord parlamentari al Senat ajudi a "accelerar" el treball del Ministeri de Foment.

També ha recordat que l'any passat al Senat es va aprovar una altra moció que ja preveia l'entrada dels Consells Insulars en la cogestió.

Sobre el transport marítim, el senador balear també ha comentat que la posició del PSOE és trobar solucions a reduir el cost del trasllat de mercaderies i ha apuntat que el Ministeri de Foment analitza amb el Govern balear les possibles solucions a aplicar, esperant que aquests contactes "puguin fructificar".

Finalment, Ramis ha recalcat que l'esperit del PSOE és aconseguir el mateix acord que han tingut al Parlament iniciatives parlamentàries similars i espera que, en cas d'aconseguir-se, puguin ajudar a "incentivar" el procés per articular un nou model de cogestió.