El PSOE presenta una iniciativa al Congrés per promoure la formació en col·laboració amb les CA


Actualizado 16/7/2009 17:08:27 CET

MADRID, 16 Jul. (EUROPA PRESS) -

El Grup Parlamentari Socialista ha presentat una Proposició No de Llei per al seu debat en el Ple del Congrés per promoure accions formatives, en col·laboració amb les Comunitats Autònomes, encaminades a la millora de la capacitació dels treballadors del sector turístic.

La iniciativa pretén el foment de la "cultura del detall, de l'hospitalitat i de les bones pràctiques en el sector turístic espanyol", segons ha explicat el portaveu del PSOE en Turisme i Comerç, Félix Larrosa, en una aposta per l'excel·lència turística i la qualitat del servei.

Per a Larrosa, "es tracta de posar èmfasi en valors essencials com l'excel·lència turística i la qualitat del servei, així com fomentar l'expansió d'un model basat en les bones pràctiques per a l'embelliment de les nostres destinacions turístics", amb l'objectiu d'"augmentar la sostenibilitat i competitivitat de les activitats turístiques" en els mercats internacionals.

Així, el diputat socialista va qualificar de prioritària la millora l'oferta turística per establir un equilibri social, econòmic i mediambiental i implantar un marc de cooperació i col·laboració permanent entre els agents públics i privats del sector turístic.

Segons ha recordat el diputat socialista, Espanya és el segon destí mundial en nombre de visitants i en ingressos per turisme, el que ho converteix en un "sector clau" per a l'economia espanyola, atès que representa gairebé l'11% del PIB i utilitza a més de dos milions de persones.

Tot i això, Larrosa ha advertit que el turisme s'està veient afectat per l'actual recessió econòmica dels principals mercats emissors de turistes a Espanya.

"ESTRATÈGIA INTEGRAL" PER A UN TURISME SOSTENIBLE.

Davant dels efectes de la crisi en el sector, el PSOE ha considerat necessari que les administracions públiques, en col·laboració amb el sector privat, desenvolupin una "estratègia integral", seguint la línia del 'Pla Horitzó 2020', per establir les bases d'un model turístic de "major valor afegit i més sostenible en el futur"

En aquest sentit, Larrosa ha destacat el compromís del Govern amb el turisme i el gran esforç inversor fet en al·lusió al Pla Renove, el Fons per a Modernització de les Infraestructures Turístiques (FOMIT), el Fons Estatal d'Inversió Local, l'impuls de la promoció de a l'exterior o la bonificació del 100% de les taxes aeroportuàries.