PSOE i PSM defensen la construcció d'una via alternativa a la Em-1 per garantir la comunicació amb Ciutadella


Actualizado 16/7/2009 19:58:47 CET

MENORCA, 16 Jul. (EUROPA PRESS) -

Els grups que formen l'equip de govern al Consell, PSOE i PSM-Els Verds, donen suport a la petició d'unànime de l'Ajuntament de Ciutadella de construir una via secundària, alternativa al desdoblament de l'actual carretera general, perquè el municipi de Ponent no quedi aïllat de la resta de l'Illa en el cas que succeeixi un accident o qualsevol altra contingència que obligui a tancar la Em-1.

El portaveu del grup socialista i responsable de Mobilitat, Damià Borràs, i el conseller del PSM-Els Verds, Joan Lluís Torres, van anunciar avui que les dues formacions traslladaran la proposta al ple del Consell, perquè s'estudiïn les possibilitats de connexió o de recuperació pública dels camins rurals existents entre els municipis de Ciutadella i Ferreries.

D'aquesta manera el pacte de govern insular recull l'acord aprovat al consistori de Ciutadella pels grups Socialista, PSM-Els Verds, Popular i UPCM.

La proposta d'acord de les forces d'esquerra preveu, a més, arribar al màxim consens amb els dos ajuntaments afectats, els de Ciutadella i Ferreries, en el cas que tècnicament sigui possible la creació d'aquesta via. A més, PSOE i PSM-Els Verds demanaran al ple la redacció d'un pla d'emergències específic per al tram de la carretera general comprès entre Ciutadella i Ferreries, d'acord amb els dos consistoris i les seves respectives juntes de seguretat local.

Els consellers del govern insular van recordar que, per la configuració històrica de la xarxa de carreteres i camins, Ciutadella no té alternativa possible en cas del tancament temporal de la Em-1, ja que és l'única carretera que la comunica amb Ferreries i amb la resta de Menorca, especialment amb alguns dels serveis imprescindibles per garantir la seguretat dels ciutadans, que es troben a l'altre extrem de l'Illa, al municipi de Maó, com són l'hospital Mateu Orfila i l'aeroport.