Delgado està "convençut" de què Estaràs no serà imputada perquè "no hi ha indicis racionals de criminalitat"


Actualizado 20/5/2008 21:26:19 CET

PALMA DE MALLORCA, 20 de maig (EUROPA PRESS)

L'alcalde de Calvià i candidat a la presidència del PP balear després del congrés de juny, Carlos Delgado, va afirmar estar "absolutament convençut" de què el seu oponent, Rosa Estaràs, no serà imputada en el cas Pla Territorial de Mallorca (PTM), en no existir "indicis racionals de criminalitat" contra ella.

Segons va manifestar Delgado avui, després de la firma d'un conveni de col·laboració amb la Conselleria de Turisme per impulsar l'afluència d'esportistes discapacitats al terme municipal, entre els defectes d'Estaràs no es troba la "falta d'honestedat", i alhora va garantir l'honradesa de la seva "companya i amiga", de la qual va dir conèixer bé la seva forma de treballar.

En aquest sentit, l'aspirant a president de la formació popular va afirmar que "no creu" que es vegi beneficiat per les informacions publicades que assenyalen que la Fiscalia va exigir a Estaràs i a Mabel Cabrer --ex consellera d'Obres Públiques-- que deixin de pressionar a testimonis del cas PTM, ja que el seu únic objectiu és "obrir un debat sa" en el PP per "enfortir-lo ideològicament" i, al final, seran les bases les que elegeixin la línia a seguir, va precisar.

Pel que fa al suposat filtrat de dades sobre afiliació al Partit Popular a Calvià, Carlos Delgado es va mostrar "sorprès" pel fet que un diari local afirmés haver tingut accés al llistat que recull als membres de l'agrupació local; la qual cosa, queda prohibit en l'article 72 de la Llei de Protecció de Dades, segons va recordar.

A causa d'aquesta circumstància, el president de la mateixa va manifestar que ahir dilluns el partit va realitzar un requeriment notarial perquè aquest rotatiu "ratifiqui" si va tenir accés a aquest document. I, si finalment resulta no ser cert, "hauria mentit", mentre que, si en realitat ho va poder consultar com a font, "hauria d'aclarir qui i com s'ho van facilitar", va sentenciar Delgado.

CENS LLOC AL DIA

Respecte el volum d'afiliats al municipi, va refusar que s'hagi fet més gran el cens de manera artificial, amb l'objectiu d'obtenir més compromissaris amb vista al congrés regional, i va indicar que actualment ascendeixen a gairebé 1.500 membres, respecte els 1.300 que es reconeixen des de la central palmesana, que, segons va exposar, no hi hauria "lloc al dia" les llistes corresponents al municipi, circumstància a la qual no va concedir "excessiva" importància.

Segons va precisar Carlos Delgado, molts càrrecs municipals que treballen a l'Ajuntament i que viuen en realitat a Palma reben des fa un any i mig les notificacions en l'agrupació municipal --que a més s'ubica davant de la Casa Consistorial--, seguint els suggeriments de la federació regional respecte una mesura que a més es preveu en els estatuts del PP, va incidir.