Estaràs i Cabrer es mostren "sorpreses" per la providència del jutge, però reiteren que l'"acaten i respecten"


Actualizado 20/5/2008 18:30:00 CET

Fiol emfatitza que Cabrer i Estaràs només han interposat un "requeriment notarial" previ a la presentació d'una querella

PALMA DE MALLORCA, 20 de maig (EUROPA PRESS)

La presidenta del PP balear, Rosa Estarás, i la diputada del PP, Mabel Cabrer, diuen sentir-se "sorpreses" per la providència dictada pel jutge instructor del cas Pla Territorial de Mallorca però, en qualsevol cas, han remarcat la seva intenció d'"acatar" i "respectar" la resolució judicial i col·laborar amb l'administració de Justícia en tot el que calgui.

Així ho va manifestar avui el diputat del PP, Francesc Fiol, qui va comparèixer davant dels mitjans de comunicació en nom d'Estaràs i Cabrer, després de conèixer-se la resolució judicial en què els insta que deixin d'"intimidar als testimonis i imputats en la causa".

Segons va explicar Fiol als passadissos del Parlament, les dues dirigents del PP sostenen que "no han participat" en cap reunió en la qual es decidís aspecte rellevant del PTM, i remarquen que "el seu ànim ha estat sempre el de cooperar amb la Justícia perquè se sàpiga la veritat del que ha passat".

"Perquè considera que no s'havia dit la veritat", va indicar Fiol, Estaràs i Cabrer van decidir emprendre una sèrie d'accions "perquè es rectifiquessin unes qüestions que elles consideraven que no eren certes ", el que ha motivat una resolució del jutge que, va insistir, "respecten extraordinàriament".

REQUERIMENT NOTARIAL

Sobre aquesta qüestió, va explicar que la providència els ha "sorprès" perquè com han fet d'únic, va dir, és interposar un requeriment notarial al testimoni Josep Antoni Jiménez, com a pas previ a la presentació d'una querella, perquè considera que "no havia dit la veritat". "Això és tot el que han fet fins ara", ha afirmat Fiol.

"Si això pot interpretar-se com una obstrucció a la justícia, és una opinió molt respectable, però que sí que ha sorprès", va matisar sobre aquesta qüestió.