UM diu que no serà un "obstacle" per eliminar totes les ART si s'arriba un "acord unànime"


Actualizado 16/6/2008 18:57:45 CET

PALMA DE MALLORCA, 16 de juny (EUROPA PRESS)

UM no s'oposarà a l'eliminació de totes les àrees de reconversió territorial del PTM si l'esmentada supressió té el consens de "tots" els grups del Consell, si bé aquesta formació considera "prioritària" l'adaptació de tots els municipis de Mallorca a la norma insular.

Així ho va assenyalar en declaracions a Europa Press el secretari general d'UM, Miquel Ferrer, qui va insistir que UM "no s'oposarà" a cap decisió que compti amb el recolzament "majoritari" de tots els grups de la Institució Insular.

Ferrer va puntualitzar que la formació "se sumarà" a un acord per modificar el PTM així com per eliminar les ART si s'aconsegueix un "consens ampli" que inclogui el PP. "Si no hi ha unanimitat a l'hora de plantejar canvis, la nostra posició és que no es produeixin modificacions", ha afegit .

UM considera que el PTM és una "eina útil tal com està", i la cosa més urgent ara, segons la formació, és l'adaptació dels municipis a la mateixa, ja que fins avui només Alcúdia ha emprès aquest deure.

"Si hi ha modificacions que s'aprovin per unanimitat i estarem a favor, però UM no està a l'expectativa de si la presidenta del Consell o si el PP diu una cosa o una altra", va recalcar Ferrer, insistint que la posició d'UM sobre aquesta qüestió "no ha canviat".

Alhora, va insistir que qualsevol canvi ha de tenir "vocació de permanència" perquè "no provoqui inseguretat jurídica".

LA URGÈNCIA ÉS "INJUSTIFICADA"

En aquest sentit, fonts d'UM van precisar que la "urgència" del PSOE per eliminar les ART no té "justificació" perquè per la seva execució deuen produir-se dues premisses. La primera, van argumentar des del partit, és que "estiguin adaptats tots els municipis i la segona que el Consell aprovi un reglament que permeti executar-les".

Tenint en compte que "ara per ara no es compleix cap d'aquestes dues premisses, no està justificada la urgència que sol·licita Armengol", van indicar les mateixes fonts, després d'assegurar que l'acord de governabilitat -subscrit pel Pacte- preveu que la modificació del PTM ha de portar-se a terme per "unanimitat".

"És important abordar aquests temes amb reflexió i buscant el consens perquè els canvis perdurin en el temps i el Pla sigui un instrument que doni seguretat jurídica i alhora protegeixi el territori", van concloure des d'UM.