Ramis subratlla que les dades del Govern sobre Mallorca recullen només els projectes "acabats"


Actualizado 4/12/2008 13:27:26 CET

MADRID, 4 Dic. (EUROPA PRESS) -

El senador del PSOE per les Balears, Xavier Ramis, va aclarir avui que les dades d'execució pressupostària que va aportar ahir el Govern sobre les inversions reals a Mallorca, es refereixen només als projectes "finalitzats" i no recullen dades sobre els programes que estan en execució.

En declaracions a Europa Press, el senador es va referir així a les dades aportades ahir en la cambra alta pel secretari de Pressupostos i Hisenda, Carlos Ocaña, qui va remarcar que a final de setembre s'havia executat 17,7 milions d'euros dels 76,7 milions programats a les illes.

En aquest sentit, Ramis va detallar que el Ministeri comptabilitza els projectes acabats i no reflecteix dades dels quals es troben en fase d'execució, tot i que s'hagi desplegat ja gran part de la inversió als mateixos, pel que va considerar que la informació és en certa manera "parcial" i "no reflecteix al complet" el finançament estatal desplegada a les illes.

"Per exemple, existeixen projectes que estan executats al 95% i no apareixen en aquestes dades els que es troben en pujada grau d'execució perquè el sistema només comptabilitza l'obra totalment completada", va exposar el senador per incidir que la interpretació de les dades aportades per l'executiu es refereixen a iniciativa "finalitzades".

Per aquesta raó, va exposar que la pregunta del PP és "respectable" però les interpretacions que es realitzin d'aquesta informació han de tenir en compte que la inversió és "més gran" al que exposen les dades de projectes "totalment acabats".

Finalment, va exposar que el PP exposa com a única alternatives a l'actuació de l'executiu davant de la present situació econòmica la "reducció d'impostos i la congelació de la despesa pública", pel que va considerar una posició negativa per a Balears perquè implicaria la "paralització de projectes" necessaris per a l'arxipèlag.