Red Eléctrica comença l'estès del segon cable submarí entre Santa Ponça i Sagunt


Actualizado 27/1/2011 13:17:28 CET

PALMA DE MALLORCA, 27 Ene. (EUROPA PRESS) -

Red Eléctrica ha iniciat l'estès del segon cable submarí que compondrà la interconnexió elèctrica entre Mallorca i València, després que el passat dia 13 la companyia iniciés l'estès del primer, que ja ha completat més de la meitat del recorregut. La interconnexió, la primera entre la Península i Balears, permetrà estalviar costos i garantir la qualitat del subministrament elèctric a l'arxipèlag.

L'embarcació encarregada de fer els treballs del segon estès, el 'Skagerrak', ha començat aquest dijous a dipositar en el fons marí els primers metres de cable, de 237 quilòmetres de longitud. La connexió de l'extrem del cable amb el sistema elèctric de Mallorca s'ha realitzat amb l'ajuda d'un equip de bussos, que ho ha acostat a la costa, segons assenyala REE en un comunicat.

REE recorda que el projecte Rómulo preveu la construcció de la interconnexió elèctrica entre la Península i Balears mitjançant un enllaç submarí que es compondrà de tres cables de 237 quilòmetres cadascun, amb una profunditat màxima de 1.480 metres. La connexió aportarà entorn del 25% de l'electricitat que es consumeix a les illes, el que permetrà diversificar el subministrament de l'arxipèlag.

L'enllaç permetrà millorar la qualitat de subministrament de Mallorca i integrar l'illa al mercat elèctric ibèric, el que suposarà un estalvi de costos per a tot el sistema elèctric espanyol. A més, garantirà la fiabilitat del subministrament davant del constant augment del consum a les illes.

La interconnexió funcionarà en corrent continu, de manera que ha calgut la construcció d'una estació conversora a cadascun dels seus extrems per transformar-la en corrent altern, que és la que utilitzen els sistemes elèctrics de la Península i Balears.

Després de l'estès dels tres cables elèctrics i el cable de fibra òptica per garantir les comunicacions, Red Eléctrica iniciarà un període de proves previ a la posada en servei de la línia, prevista per a aquest mateix any. La interconnexió elèctrica de les Balears amb la Península ha suposat una inversió de 375 milions d'euros.