La reforma de l'aparcament del Parc de la Mar, el pressupost del qual fou de 789.329 euros, conclou amb 25 places noves


Actualizado 28/12/2010 19:19:11 CET

PALMA DE MALLORCA, 28 Dic. (EUROPA PRESS) -

La reforma de l'aparcament del Parc de la Mar, el pressupost del qual ha estat de 789.329 euros, ha conclòs amb la creació de 25 noves places, que se sumen a les 325 existents, gràcies a l'enderroc de l'antiga cabina de control que estava en desús. Alhora, el pàrquing, que s'ha reobert al públic aquest dimarts, té nous sistemes elèctrics, de renovació d'aire, de detecció de fum i de detecció d'incendis.

L'alcaldessa de Palma, Aina Calvo, i el regidor de Mobilitat, José Hila, han assistit a la reobertura de l'aparcament, la concessió del qual està a càrrec de la Societat Municipal d'Aparcaments de Palma. La reforma d'aquesta infraestructura, que s'ha desenvolupat en dues fases, ha estat executada per l'empresa Llabrés Feliu, guanyadora del concurs públic.

Cal assenyalar que és la primera vegada que s'executa una obra de reforma i millora en aquesta aparcament, des de la seva inauguració en 1984. L'únic canvi es va realitzar ha estat el 2007 amb l'objectiu d'unir el pàrquing d'Antoni Maura amb el del Parc de la Mar.

En la primera fase de les obres, iniciada el passat 25 de gener i finalitzada abans del començament de l'estiu, es van impermeabilitzar les juntes de dilatació i les ventilacions naturals de la infraestructura. També, es van sanejar les zones interiors on la humitat havia afectat a les parets i el sostre. Aquestes reformes calien a causa de al deteriorament que havia patit la instal·lació, amb el pas dels anys, per les filtracions d'aigua.

El mes de novembre passat va començar la segona fase de reforma, en què es van renovar les cambres, les instal·lacions elèctriques i els sistemes de renovació d'aire, de detecció de fums i d'extinció d'incendis. Precisament, aquests equipaments no s'havien canviat des de la posada en funcionament de l'aparcament en 1984, fet que havia motivat que es quedessin obsolets i fossin insuficients. D'altra banda, s'ha adequat el pàrquing als criteris d'accessibilitat.