El Rei i Calvo consideren "positiva" la visita de Michelle Obama a Marivent


Actualizado 6/8/2010 21:13:15 CET

La batlessa creu que el Rei Joan Carles "es troba molt bé" i que està "molt actualitzat i molt pendent" del "dia a dia" de Palma

PALMA DE MALLORCA, 6 Ago. (EUROPA PRESS) -

La batlessa de Palma, Aina Calvo, ha assegurat que tant ella com el Rei Joan Carles, amb qui s'ha reunit aquest matí al palau de La Almudaina, consideren "positiva" la visita que la dona del president dels Estats Units, Michelle Obama, té previst fer al Monarca diumenge que ve a les 13.00 hores al palau de marivent, on el cap de l'Estat passarà com cada any les seves vacances estivals.

Després de la seva reunió amb el Rei, que ha durat al voltant d'una hora, Calvo ha remarcat que la presència de la primera dama nord-americana a la capital balear "és important en termes de ciutat" tot i que es circumscrigui a una recepció "estrictament privada" amb el Rei Joan Carles, una audiència que, segons la seva opinió, "ha de tenir per definició" resultats "positius" per al municipi.

En aquesta línia, la primera edil ha destacat que les vacances de la Família Reial a la localitat i l'impacte mediàtic que, segons la seva opinió, està tenint la Copa del Rei de vela permeten que Palma "gaudi d'una promoció que la situa en el món".

En termes generals, la batlessa ha afirmat que la seva reunió amb el cap de l'Estat ha estat "molt agradable com sempre" i que la cita s'ha centrat en la situació turística, en el desenvolupament del Pla E i en les mesures adoptades pel Consistori per fer front a la crisi econòmica.

Alhora, tots dos han comentat la possible vaga de controladors aeris i els efectes que podria tenir en l'economia de la ciutat, tal i com ha succeït en la recepció que ha mantingut el Rei anteriorment amb el president del Govern, Francesc Antich, aquesta vegada en clau autonòmica.

En qualsevol cas, la responsable del Govern local ha destacat el "canvi" que ha experimentat el municipi des de l'última visita del Rei Joan Carles, fonamentalment a causa de a la reforma de la façana marítima i de la construcció del Palau de Congressos de Palma, la presència del qual és, segons ha assenyalat, "impactant".

CALVO HA VIST EL REI "ESTUPEND"

En relació a l'estat de salut del Monarca, Calvo ha postil·lat que "es troba molt bé" i que l'ha vist "estupend" i "tan agradable com sempre", així com "molt actualitzat i molt pendent" del "dia a dia" de la capital balear, cosa que, ha dit, és "molt d'agrair".

En un altre ordre de coses, la batlessa i el Rei han parlat també sobre la jornada que van passar aquest dijous els nens que participen en les escoles d'estiu de Palma en les regates de la Copa del Rei de vela, que, segons la primera edil de la capital balear, els va permetre "adonar-se" de la "importància" que té aquesta competició per a la ciutat.

Alhora, la cap de l'Executiu municipal ha informat que el Rei Joan Carles s'ha interessat pel funeral de l'expresident del Congrés dels Diputats Félix Pons, mort el juliol passat, així com pel desenvolupament dels actes commemoratius que es van organitzar a la localitat a partir de la seva defunció.