El Bloc elimina 17 càrrecs de les tres Conselleries que gestiona per contribuir a l'estalvi d'1 milió d'euros


Actualizado 17/6/2010 14:06:38 CET

PALMA DE MALLORCA, 17 Jun. (EUROPA PRESS) -

El Bloc per Mallorca ha anunciat avui que ha suprimit disset càrrecs de les tres Consellerias que gestiona -Mobilitat, Comerç i Afers Socials- amb l'objectiu de contribuir a l'estalvi de l'entorn d'un milió d'euros de despesa en l'administració autonòmica. Una sendera iniciada pel PSOE i anunciada pel president del Govern, Francesc Antich, amb la fusió de dos Consellerias controlades per aquest partit i el compromís de reduir a la meitat les 169 empreses públiques de la comunitat autònoma.

La coalició nacionalista va detallar avui en un comunicat els càrrecs exactes que suprimirà per aprimar l'administració i facilitar l'estalvi de 953.400 euros. Així, d'aquí a la Conselleria de Medi Ambient eliminarà onze llocs, el que equival a un estalvi de 635.800 euros. En concret, desapareixeran els càrrecs d'assessor, gerent i secretari del consorci La Gola, gerent del consorci Aubarca, delegat territorial a Mallorca de Espais de Natura Balear, cap de relacions institucionals de SFM i 5 càrrecs de l'Agència Balear de l'Aigua i Qualitat Ambiental.

En la Conselleria de Comerç, Indústria i Energia el Bloc ha suprimit quatre càrrecs, el que suposarà un estalvi de 228.600 euros. Es tracta de tres càrrecs de l'empresa Fires i Congressos, així com el lloc de director de l'Àrea de Gestió Interna del IDI. Finalment, desapareixen dos càrrecs de la Conselleria d 'afers Socials (89.000 euros d'estalvi), que són: el de gerent de la Fundació Memòria Històrica i el de cap de Secretaria.

El Bloc qualifica d'"esforç addicional" aquesta retallada, que ha realitzat basant-se en criteris estrictament "rigorosos" i de "racionalització", i recorda que aquesta supressió de càrrecs ha de sumar-se a la ja feta el mes de febrer passat quan va portar a terme l'eliminació de diversos llocs en les Consellerias que gestiona, que van suposar un estalvi de 700.000 euros.