La reurbanització del Polígon de Llevant suposarà la creació de dos grans parcs que sumaran més de 47.000 m2


Actualizado 8/8/2008 19:05:25 CET

L'Ajuntament insisteix que aquest projecte no es veurà afectat per la modificació puntual del PGOU respecte la Façana Marítima

PALMA DE MALLORCA, 8 Ago. (EUROPA PRESS) -

La reurbanització del Polígon de Llevant suposarà la creació de dues grans zones verdes, que sumaran un total de 47.722 metres quadrats i que estaran construïdes el 2010, segons va explicar avui la regidora d'Urbanisme, Yolanda Garví, qui va aclarir que aquest projecte no està relacionat amb la construcció del Palau de Congressos, ni amb la modificació puntual del Pla General d'Ordenació Urbana, respecte a la Façana Marítima.

En una roda de premsa, va indicar que la reurbanització del Polígon de Llevant preveu la construcció d'un parc quadrangular de 28.000 metres quadrats, comprès entre els carrers Caracas, Bogotà, Broteu i Mèxic i que inclourà un carril bici i uns espais per als vianants que permetran connectar els carrers Cabrera i Siquier del barri de La Soledat amb l'Avinguda de Mèxic.

Alhora, va afegir que Palma també tindrà una nova zona verda, de 19.722 metres quadrats, entre la futura carrer Bogotà i el torrent de Na Bàrbara, de manera que es desenvoluparà sobre la part de l'Avinguda de Mèxic, que desapareix, i l'actual traçat del torrent. El parc estarà travessat per un carril bici i disposarà d'un espai per jocs infantils.

Garví va assenyalar que el projecte preveu una altra zona verda, de 1.948 metres quadrats, entre els carrers Mèxic i Amer, que estarà compost per jocs infantils, paviment i arbrat, mentre que, d'altra banda, es refarà completament el parc existent entre els carrers Ànimes i Manacor, que tindrà una forma triangular i ocuparà 3.067 metres quadrats.

En aquesta línia, va ressaltar que gràcies a la creació de les quatre esmentades zones verdes, el nombre d'arbres al polígon de Llevant passarà dels 562 existents actualment fins a 1.475 en un futur.

La regidora d'Urbanisme va assegurar que cal acabar amb la "confusió" que, segons la seva opinió, existeix actualment respecte els projectes que està fent l'Àrea d'Urbanisme a la Façana Marítima de Palma, on s'estan efectuant tres projectes alhora, que segons va recordar, són la reurbanització del Polígon de Llevant, la construcció del Palau de Congressos i la modificació puntual de la Façana Marítima.

"NO S'HAN DE BARREJAR UNS PROJECTES I ALTRES"

Així, va remarcar que "no convé que es barregin uns projectes amb altres", de manera que va detallar que la reurbanització del Polígon de Llevant aprovada el 2004 amb una inversió de 43 milions d'euros, dels quals el 15 % serà aportat per l'Ajuntament, preveu la construcció de nous carrers i zones verdes des del final de les Avingudes fins a les barriades de La Soledat i el Polígon de Llevant.

"Aquestes obres iniciades fa un any i que es prolongaran fins el 2010 canviaran la fesomia d'aquesta zona i convertiran les barriades de La Soledat i el Polígon de Llevant en la centralitat de Palma, tenint en compte que es prolongaran fins la zona del litoral", ha afirmat, i alhora va dir ser "ben conscient" que les obres estan causant molèsties als veïns.

Garví va concretar que es crearan el carrer Caracas, que se situarà entre el carrer Tous i l'Avinguda de Mèxic i que tindrà 282 metres, i el carrer Bogotà, que s'allargarà des de la seva intersecció amb el carrer Barranquilla fins a l'Avinguda de Mèxic i que comprendrà 309 metres lineals.

A més, va agregar que també durarà el carrer de Joan Maragall des del carrer Manuel Azaña fins al carrer Brotad, amb 736 metres nous, mentre que, d'altra banda, es construirà un nou passeig per a vianants des de Manuel Azaña fins a l'Avinguda de Mèxic, amb un quilòmetre de longitud, al qual anirà paral·lel un carril bici de tres quilòmetres, que transcorrerà pels carrers Querétano, Mèxic, Broteu, Caracas i Bogotà.

EL PALAU DE CONGRESSOS I LA MODIFICACIÓ DEL PGOU

Amb independència d'aquest projecte, Garví va recordar que la segona gran intervenció de l'Ajuntament de Palma a la Façana Marítima comprèn les obres del Palau de Congressos i la construcció d'un hotel adjacent, que compten amb una inversió superior als 100 milions d'euros.

La regidora d'Urbanisme va recordar que està previst que aquests treballs concloguin a final de 2010 o principis de 2011, tenint en compte que aquest projecte té un termini d'execució de 30 mesos des que va començar la construcció del Palau de Congressos el passat 18 d'abril.

D'altra banda, ha afirmat que la tercera gran actuació es refereix a la modificació puntual del Pla General d'Ordenació Urbana Façana Marítima-Sector Llevant, que està exposada a informació pública fins al pròxim 19 de setembre, i que afecta un espai de 40.000 metres quadrats situats entre els carrers Joan Maragall, l'Avinguda Gabriel Alomar i el Carrer Manuel Azaña.

Garví va incidir en què aquesta modificació del PGOU no implicarà un intercanvi de terrenys ni de parcs a les zones de Llevant i La Soledat, que ja estan previstos en el citat pla de reurbanització, tenint en compte que aquestes obres que ja s'estan executant "no tenen res a veure" amb les zones verdes que sorgiran després de la modificació puntual del Pla General.