Ruano (CC) elogia els èxits de les autonomies en la formació de policies locals davant de "l'alienació" de l'Estat


Actualizado 4/12/2008 17:57:58 CET

Balears participa en el XXI Trobada de Responsables de Formació i Coordinació de Policies Locals

PALMA DE MALLORCA/SANTA CRUZ DE TENERIFE, 4 de desembre (EUROPA PRESS)

El conseller de presidència, Justícia i Seguretat del Govern de les Canàries, José Miguel Ruano, ha afirmat avui que les comunitats autònomes amb acadèmies de policia, "hem aconseguit un canvi, de la nit al dia, en la formació de les Policies Locals", aconseguint així que, en això moments, els diferents municipis comptin amb cossos policials adequadament formats per donar una resposta ràpida i pròxima al ciutadà. Aquest treball s'ha hagut de fer, segons José Miguel Ruano, davant de l'"alienació" de l'Estat en aquesta matèria

"L'alienació" de l'Estat ha generat, segons Ruano, que les diferents comunitats autònomes hagin pres la decisió de crear les seves acadèmies de policia. Unes acadèmies des de les que s'ha optat per impartir la formació adequada per respondre a un model de seguretat integral, on no només intervenen els cossos policials sinó també tots els sectors de l 'àmbit de les emergències i salvament. "Això ens permetrà, --va afegir Ruano-- tenir una més gran professionalització de tots els efectius i a més una major capacitat de resposta davant de les diferents situacions que se'ns presentin".

Aquestes declaracions van ser realitzades pel conseller de presidència, Justícia i Seguretat durant la inauguració del 'XXI Trobada de Responsables de Formació i Coordinació de Policies Locals' que se celebra avui i demà dins del programa d'activitats del desè aniversari de la creació de l'Acadèmia Canària de Seguretat. Al costat del conseller van assistir a l'acte d'inauguració el director de l'esmentada institució, Víctor Chinea, i la directora general de Seguretat i Emergències, Carmen Delia González.

PROJECTE

Finalment, el conseller de presidència, Justícia i Seguretat va recalcar que totes les Comunitats Autònomes amb aquestes competències "hem de tenir un projecte comú de seguretat" en què cadascun "Estat, comunitats autònomes i municipis tingui el seu paper" i al mateix temps "aconseguim arribar a un acord per portar a terme un acció coordinada en matèria de seguretat".

Al costat de les Canàries, participen en aquest XXI Trobada de Responsables de Formació i Coordinació de Policies Locals representants de les Comunitats Autònomes d'Andalusia, Aragó, Astúries, Balears, Cantàbria, Catalunya, Extremadura, Castella i Lleó, Múrcia, Galícia i Navarra.