Salgado diu que la privatització d'AENA es farà amb "mètodes competitius" i que s'acceptarà la millor oferta


Actualizado 10/12/2010 12:31:34 CET

MADRID, 10 Dic. (EUROPA PRESS) -

La vicepresidenta segona i ministra d'Economia i Hisenda, Elena Salgado, ha defensat la privatització parcial d'AENA, i ha afegit que es portarà a terme amb "mètodes competitius" i que s'acceptarà la millor oferta.

Salgado ha indicat, en declaracions a Onda Cero recollides per Europa Press, que el Govern calcula que amb la privatització del 49% d'AENA ingressarà més de 8.000 milions d'euros que, segons ha destacat, permetran que l'Estat demani menys diners prestat als mercats.

La ministra ha destacat que la privatització d'una part de l'ens públic, a més de permetre reduir les emissions de deute, contribuirà que els aeroports espanyols tinguin una gestió "més àgil i més equilibrada", tenint en compte que actualment estan "molt lluny" de les rendibilitats d'altres aeroports de l'entorn. Això permetrà, ha afegit, disminuir les taxa aèries.

"Espero que (la privatització parcial d'AENA) contribueixi a una major rendibilitat i a una gestió més àgil i això permeti que ens beneficiem tots", ha subratllat.