Salom (PP) lamenta que De la Vega no s'hagi compromès a baixar les taxes aeroportuàries durant la seva visita a Balears


Actualizado 20/4/2009 15:59:06 CET

MADRID, 20 Abr. (EUROPA PRESS) -

La portaveu 'popular' de Turisme al Congrés dels Diputats, María Salom, va lamentar avui que la vicepresidenta primera del Govern, María Teresa Fernández de la Vega, no s'hagi compromès a rebaixar les taxes aeroportuàries durant la seva visita a Balears, la qual cosa revela segons la seva opinió que l'executiu presidit per José Luis Rodríguez Zapatero no té intenció de reduir-les.

En declaracions a Europa Press, la també diputada del PP per les Balears ha assegurat que la reducció de les taxes és un element "imprescindible" per fer més competitiu el turisme nacional, i ha emfatitzat que el descens de les mateixes "és tot un clamor" per part del sector aeronàutic.

També va lamentar "profundament" que el secretari d'Estat de Turisme, Joan Mesquida, tampoc s'hagi compromès amb el sector a reduir les taxes ni ha intercedir amb l'executiu per aconseguir que es baixin per a aquest any.

Tot i això, Salom ha recordat que el seu partit ja ha registrat una proposició no de llei (PNL) al Congrés per reduir un 50% les taxes aeroportuàries, i ha dit que ara la seva formació està a l'espera que es debati a la cambra baixa.

Finalment, la diputada balear ha assegurat que el sector turístic requereix que "volar a Espanya sigui més barat" amb la finalitat d'impulsar aquesta activitat i ha remarcat que l'Executiu central "només necessita voluntat política" per reduir les taxes, aspecte que Salom fins ara no ha apreciat.