Salut i el Consell Insular de Formentera treballaran conjuntament en l'assistència a la drogodependència


Actualizado 4/12/2008 18:21:41 CET

També vetllaran per la promoció de la salut

PALMA DE MALLORCA, 4 Dic. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria de Salut i Consum i el Consell Insular de Formentera treballaran de manera conjunta en la prevenció i assistència en matèria de prevenció i assistència a la drogodependència, després que les dues institucions van signar avui un conveni de col·laboració mitjançant el qual un total de 9.000 euros es destinaran a aquesta matèria.

Mitjançant comunicat, la Conselleria que dirigeix Vicenç Thomàs va informar que el Consell de Formentera disposarà de 6.000 euros per aconseguir una major efectivitat en la lluita contra les drogodependències.

Tot i això, cal destacar que des de l'any 2001 les dues institucions tenien subscrits convenis per els principals objectius dels quals eren unir esforços en l'elaboració i desenvolupament d'un programa d'atenció a les persones drogodependents.

Per aquesta raó, a partir d'ara l'esmentada col·laboració es portarà a terme, des de la Conselleria de Benestar Social, situada a l'illa de Formentera.

La finalitat del conveni és establir els pactes i les condicions que han de regular les accions a seguir en l'àmbit de la prevenció, atenció i la inserció de les drogodependències i addiccions en la Pitiüsa menor.

Així, aquestes actuacions aniran dirigides al mig escolar i sociocomunitari i procuraran la millor coordinació, amb la finalitat d'harmonitzar les actuacions amb els equips de les àrees educatives, sanitàries i socials.

CONVENI DE PROMOCIÓ DE LA SALUT

D'altra banda, la Conselleria de Salut i Consum i el Consell de Formentera col·laboraran, també, en el desenvolupament de diversos programes de promoció de la salut, en especial en la prevenció i lluita contra la Sida, activitats que es desprenen de la firma del conveni que preveu una dotació econòmica de 3.000 euros.