Sampol diu que l'ONU és "part interessada" en els conflictes internacionals i per aquesta raó "no col·labora amb la just


Actualizado 25/11/2009 13:58:16 CET

PALMA DE MALLORCA, 25 Nov. (EUROPA PRESS) -

El Senador autonòmic de les Balears, Pere Sampol, ha manifestat avui que les les Nacions Unides són "part interessada" en els conflictes internacionals i per aquesta raó "no col·laboren amb la justícia universal" ni demostren cap intenció d'investigar el genocidi ruandès.

Així es va pronunciar Sampol després de ser preguntat per les acusacions abocades des de l'ONU cap a l'organització no governamental Fundació s'Olivar, amb seu a Palma, i que ha impulsat la querella en l'Audiència Nacional contra diversos funcionaris de l'actual règim ruandès per estar implicats suposadament en el genocidi. L'ONU acusa aquesta organització, presidida pel mallorquí Joan Carrero, d'haver col·laborat amb el Front Democràtic per a l'Alliberament de Ruanda (FDLR), grup armat que actua al país.

Per a Sampol, les acusacions només responen a la voluntat de l'organisme internacional de "desactivar" la querella que va interposar l'ONG per denunciar el genocidi a Rwanda, i ha lamentat que s'acusi a organitzacions que "intenten aclarir uns fets tan greus", amb l'únic fi de "tapar la veritat".

En aquest sentit, el senador autonòmic ha remarcat que les les Nacions Unides "formen part de grans empreses que practiquen el pillatge a tot el món", i per aquesta raó, "no té cap capacitat de portar la pau en els conflictes internacionals".

Sampol ha considerat que després de molts anys en els quals el genocidi ruandès ha estat "adormit mediàticament", la querella presentada per la Fundació s'Olivar ha "tornat el conflicte a l'actualitat" i és això precisament el que "vol evitar l'ONU".

L'organisme dirigit per Ban Ki-moon ha enviat sobre el terreny a un grup d'experts que sosté que dos activistes espanyols, que han rebut finançament públic del Govern i de l'Executiu de les Balears, han proporcionat "suport financer, logístic i polític a grups armats", segons publica avui el diari 'Público'.

Aquests activistes són Joan Casòliva, president d'Amics del Poble de Ruanda, la segona organització a la qual l'ONU acusa de col·laboracionista amb grups armats, i Joan Carrero, president de la Fundació S'Olivar. Carrero presideix també el Fòrum Internacional per a la Veritat i la Justícia a Àfrica dels Grans Llacs, i defensa que les acusacions de l'ONU responen a un intent de "tapar" la tasca que està desenvolupant l'entitat a Rwanda.