Sampol presenta una moció en la qual critica les ajudes de 210 euros perquè no tenen en compte la realitat de Balears


Publicado 5/5/2008 15:49:20CET

El senador demanarà al Govern ajudes perquè els joves de les Illes puguin accedir a un habitatge

PALMA DE MALLORCA, 5 May. (EUROPA PRESS) - -

El Senador per Balears, Pere Sampol, presentarà una moció en la cambra alta, a proposta del Consell de Joventut de les Illes Balears, en què critica les ajudes de 210 euros pel lloguer "per no tenir en compte la realitat dels joves de les Illes Balears".

Segons ha informat avui el PSM en un comunicat, en la moció s'exposa que a Balears els joves han de destinar un 83 per cent del sou a l'habitatge, mentre que els sous a les Illes són un 10 per cent més baixos que la mitjana estatal, i els habitatges són els tercers més cars del país, "dades que situen a les Illes per sota de la resta de comunitats autònomes".

D'aquesta manera, Sampol apunta que les ajudes "establertes amb un preu fix la única cosa que fa és augmentar les desigualtats entre les comunitats, on el cost d'accés a l'habitatge varia". Alhora, incideix que a Balears "ens trobem que aquest cost és del 83 per cent del sou dels joves, la xifra més alta de tot l'Estat, mentre que comunitats com Extremadura destinen un 30 per cent".

Sobre aquesta qüestió, el senador planteja que els joves no hagin de destinar més d'un terç del seu sou a l'accés a l'habitatge -tal com estableixen els organismes internacionals-, per al qual insta el Senat que "s'estudiï cada situació", a fi que l'administració aporti la quantitat que garanteixi la dignitat de la persona i la unitat de convivència".

Complementant aquesta iniciativa, el senador autonòmic per les Balears ha enregistrat una pregunta per escrit dirigida a la ministra d'Habitatge, Beatriz Corredor, en què li pregunta per què les ajudes de 210 euros mensuals "no tenen en compte factors com el sou i el cost dels alquilers a cada comunitat autònoma".