Sampol proposa al Govern millores per al transport a Balears per valor de 12 milions d'euros


Actualizado 15/11/2010 13:39:20 CET

MADRID, 15 Nov. (EUROPA PRESS) -

El senador autonòmic per les Balears Pere Sampol ha proposat al Govern, mitjançant una moció en la cambra alta, mesures per millorar el transport aeri i marítim en la comunitat --entre les quals es troba la cogestió aeroportuària-- el cost aproximat de les quals puja a 12 milions d'euros.

La iniciativa parlamentària promou entre els seus punts la Declaració d'Obligació de Servei Públic per als vols amb Menorca i Eivissa, que garanteixi amb això com a mínim freqüències amb preus equivalents als quals operen per als vols peninsulars entre distàncies similars.

La moció, que depenent de l'evolució de la sessió de control al Govern del Senat pot debatre's al vespre de demà o dimecres al matí, insta el Ministeri de Foment a definir abans del fi del present any un model de cogestió aeroportuària que, en el cas de les Balears i Canàries, d 'entrada als Consells i Consells insulars a part de la participació dels òrgans de govern de les esmentades autonomies.

D'altra banda, s'insta que en el futur contracte d'Obligació de Servei Públic per al transport marítim amb Balears previst per a 2011 s'inclogui el trasllat de mercaderies i mercaderies perilloses, a fi de garantir "uns preus que no gravin el fet insular i unes freqüències adequades a les necessitats".

En l'argumentació de la moció, que es presenta com a conseqüència d'una interpel·lació que va dirigir fa poc al ministre de Foment, José Blanco, Sampol assenyala que la cogestió aeroportuària pot ser un bon instrument per a la captació de nous segments turístics i la promoció de noves rutes en el cas dels arxipèlags canari i balear.

A més, ressalta la "carestia" dels vols que operen a les illes menors --sobretot en temporada baixa-- a pesar del descompte del 50% per a residents ja que aquesta ajuda, segons la seva opinió, es veu minvada "en gran part" per l'augment que s'ha produït en les tarifes.

D'altra banda, el senador del Bloc per Mallorca crida l'atenció en el cost del transport de mercaderies a Balears, amb un increment del 30%, una circuntancia que el duu a plantejar l'anàlisis d'estendre l'Obligació de Servei Públic al trasllat de mercaderies, incloses les perilloses.