Sant Antoni comptarà aquest estiu amb 60 policies locals, 13 càmeres de seguretat i policia de proximitat


Actualizado 16/6/2008 18:41:20 CET

EIVISSA, 16 de Juny (EUROPA PRESS)

El regidor de Governació i Turisme de l'Ajuntament de Sant Antoni, José Ramón Serra, 'Pilot', assegurà avui que el municipi incrementarà aquest estiu les seves mesures de seguretat amb l'actualització de les seves plantilles de Policia Local a 60 agents, l'impuls dels policies de proximitat, que comença aquesta setmana en període de prova, i la posada en marxa de 13 càmeres de seguretat.

'Pilot' va considerar en declaracions a Europa Press que les accions per conciliar la vida de residents i turistes durant la temporada emplaçades per l'executiu han estat importants "ja que si aquesta temporada s'aconsegueixen cobrir les 15 places de policia turístics, gràcies a la modificació de la normativa, la plantilla superarà en 20 efectius la del 2007".

Respecte a la tasca de la nova policia de proximitat, o de barri, que treballen des d'avui en grups dispersos en el nucli urbà de Sant Antoni, Ses Païses i Sant Rafel, l'edil va considerar que aquesta donarà una sensació de tranquil·litat a tot el municipi i una atenció "no només coactiva sinó també d'ajuda als ciutadans".

Sobre aquesta qüestió 'Pilot' va valorar les actuacions de les forces de seguretat locals que "no només posen multes sinó que també ajuden a persones grans, actuen en casos de problemes familiars i col·laboren amb la població en tota mena d'esdeveniments".

Respecte al funcionament de les càmeres de seguretat l'edil va destacar el positiu de la seva implantació "no només perquè prevenen accions vandàliques sinó perquè fins i tot poden servir com proves en casos com el de la violació d'una jove a la zona del West End l'estiu passat".

El regidor també va manifestar la necessitat que hotelers, guies i agències de viatges vetllin per la seguretat dels turistes donant-los informació sobre els perills del policonsum de substàncies per evitar qualsevol mena d'accidents en les seves instal·lacions i advertir-los de les conseqüències de fer accions temeràries.