Santiago aclareix que el material divulgatiu sobre L'Orient Mitjà va costar 75.000 euros i sosté que no és tendenciós


Actualizado 20/4/2009 16:54:34 CET

PALMA DE MALLORCA, 20 Abr. (EUROPA PRESS) - -

La consellera d'Afers Socials, Promoció i Immigració, Josefina Santiago, va aclarir avui que el cost del còmic i el material divulgatiu relatiu a diferents països d'Orient Mitjà es va elevar 75.000 euros, i alhora va manifestar que el seu contingut no és tendenciós.

En aquest sentit, la consellera va lamentar "l'equivocació" en què va incórrer el director general de Cooperació Internacional, Josep Ramon Balanzat, qui va xifrar en 300.000 euros el cost de l'esmentat material, una quantitat que, segons ha explicat Santiago, respon a la partida anual d'aquest departament per a processos de sensibilització.

En concret, l'elaboració del material divulgatiu sobre el conflicte entre Israel i el poble palestí s'eleva a 57.500 euros, als quals cal sumar altres 17.500 euros de l'edició dels 5.000 exemplars del còmic que serà repartit en centres escolars de les Illes.

En roda de premsa, la consellera ha sostingut que amb aquesta iniciativa "simplement s'intenta objectivar una situació de conflicte en un lloc determinat del món, i s'aposta clarament per una resolució pacífica del mateix, a través de la diplomàcia". Evidentment es poden extreure vinyetes pro israelià o pro palestina", ha postil·lat.