Santiago considera positiu que el 43 per cent dels dependents de Balears hagin sol·licitat ja l'ajuda al Govern


Publicado 24/4/2008 17:48:43CET

PALMA DE MALLORCA, 24 d'abril (EUROPA PRESS)-

La consellera de Afers Socials, Promoció i Immigració, Josefina Santiago, va considerar avui molt positiu que el 43 per cent de les persones dependents de Balears hagin sol·licitat ja la valoració del seu grau de dependència al Govern balear per poder percebre l'ajuda.

Sobre aquesta qüestió, va precisar que dels 27.000 mil dependents de diferents graus i nivells que actualment hi ha a l'arxipèlag, un total d'11.600 ja han recorregut a l'Administració per acollir-se als drets que estableix la llei de dependència.

Així ho va assenyalar a Europa Press, després de participar en unes jornades organitzades per UGT, on va impartir una ponència per donar a conèixer els detalls de la normativa i la seva aplicació en l'àmbit de les Illes durant els últims nou mesos.

Segons va dir, el nivell d'atenció del servei dirigit a les persones dependents està sent "bo" ja que, va recordar, la Llei estatal preveu un termini per reconèixer a les persones amb menor grau d'afectació fins l'any 2015.

Del total de sol·licituds de dependència registrades fins ara, 6.200 ja han estat valorades. D'elles, 2.950 corresponen a persones en situació de dependència, mentre que la resta (3.250) entraran progressivament en el servei d'atenció de la dependència fins l'any 2015 o bé no compleixen els requisits necessaris per ser reconegudes persones dependents.

Així, va informar que el total de persones amb dependència que ja tenen reconegut el seu dret a les Illes, el 64,4 per cent (1.915) ja es beneficia dels serveis i de les prestacions que estableix la Llei. D'elles, 415 reben una prestació econòmica, mentre que les 1.500 restants disposen d'una plaça en un centre de dia o residència.