Santiago informa sobre l'adhesió de les Balears al comitè per a l'eradicació de la mutilació genital femenina


Actualizado 20/7/2009 14:41:41 CET

PALMA DE MALLORCA, 20 Jul. (EUROPA PRESS) - -

La consellera d'Afers Socials, Promoció i Immigració, Fina Santiago, i el director de l'Oficina de Defensa dels Drets del Menor (ODDM), Antoni Bennàssar, informaren avui en roda de premsa sobre la creació del Comitè Interdisciplinari per a l'eradicació de la mutilació genital femenina al qual s'ha adherit Balears.

L'esmentat òrgan està impulsat per l'Institut de drets humans de la Universitat de València, i al mateix s'han incorporat ja les Comunitats de Catalunya, València, Andalusia, Aragó i Balears.

A més de les representacions polítiques, formen part del Comitè representants de diferents organitzacions de la societat civil que treballen sobre el tema. En concret, s'han sumat a la iniciativa representants d'Amnistia Internacional, de Metges del Món, de Medicus Mundi, de la Federació d'Associacions de Parteres d'Espanya, de la Comissió Espanyola d'Ajuda al Refugiat i de les associacions de dones Yamarikafo i Ics, totes dues destinades a la lluita contra les mutilacions genitals femenines.

Segons dades de la Unió Europea, es calcula que 500.000 dones que viuen en territori comunitari han estat víctimes de la mutilació genital femenina.

Entre els objectius generals que tindrà aquest Comitè, proposat per eradicar una pràctica soferta per tres milions de nenes a Àfrica cada any, està la generació i proposició de les necessitats, perquè es prenguin mesures a mitjà termini per les institucions competents.

Alhora, també es procedirà a la identificació de bones pràctiques, a la creació d'espais de col·laboració i a l'elaboració d'un mapa de recursos, iniciatives i propostes a través d'una plataforma comuna.