La Secció Segona de l'Audiència resoldrà el recurs de Matas contra la fiança penal de tres milions d'euros


Actualizado 17/6/2010 19:22:58 CET

PALMA DE MALLORCA, 17 Jun. (EUROPA PRESS) -

La Secció Segona de l'Audiència Provincial de Palma ha assumit el recurs que va interposar en apel·lació l'ex president del Govern balear, Jaume Matas, contra la interlocutòria que manté la fiança penal de tres milions d'euros imposada contra el principal imputat del cas Palma Arena, el que se suma al que també ha presentat contra la resolució que rebutja extreure de les investigaciones les converses telefòniques gravades amb el seu advocat, Rafael Perera.

Així ho van informar fonts judicials a Europa Press, que han explicat que serà així aquesta secció la que s'encarregui de resoldre la impugnació. Els dos recursos han estat presentats després que el titular del Jutjat d'Instrucció número 3, José Castro, desestimés els de reforma que va interposar la defensa contra l'ordre de detenció i el que avalava la legalitat de les escoltes exhibides el mateix dia en què estava prevista la declaració judicial de Matas.

En concret, en el cas de la fiança i la resta de mesures cautelars dictades contra Matas, Castro advoca per mantenir-les a l'asseverar que l'ex cap de l'Executiu autonòmic és "tan vulnerable com qualsevol altre a la temptació" de situar-se al marge de la justícia, i afirma que "bona prova" que podria eludir l'acció judicial està en el fet que "a això han sucumbit personatges que estan en el record de tots i que no fa falta citar".

En aquest sentit, el jutge considera "inassumible" en la seva interlocutòria, a la qual va tenir accés Europa Press, reservar la mesura cautelar de presó "per a les persones que en la concepció pública romanen a l'anonimat". És més, assevera fins i tot que les imputacions recollides en la resolució en la que el passat 30 d'abril ha decretat presó preventiva constitueixen una "selecció d'entre molts altres fets reprotxables que apareixen en la causa però que, al no venir avalats de moment per seriosos i contundents indicis, s'ha optat per excloure'ls del repertori".

Mentrestant, Castro també ha rebutjat el recurs de reforma que ha presentat Perera a l'al·legar indefensió davant de les converses telefòniques aportades pel jutge i que va justificar en el desconeixement que tenia de l'existència d'aquestes gravacions. El lletrat, al demanar l'exclusió d'aquestes escoltes, ha sostingut que al trobar-se llavors el seu client als Estats Units, l'única via que tenia per comunicar-se amb ell era telefònica i ha considerat que aquestes converses formen part de l'àmbit privat, raó per la qual ha defensat la seva exclusió de la investigació.

Cal recordar que sobre l'exministre de Medi Ambient sota la presidència de José María Aznar pesen un presumpte delicte continuat de falsedat en document oficial, un de prevaricació administrativa, un de frau a l'administració, set de malversació de cabals públics, un altre de blanqueig de capitals i un últim electoral, castigats amb fins a 64 anys de presó.