El sector pesquer de Menorca rep 52 expedients sancionadors des de començament d'any


Actualizado 25/11/2009 18:37:15 CET

MENORCA, 25 Nov. (EUROPA PRESS) -

El nombre d'expedients sancionadors al sector pesquer iniciats a Menorca s'ha incrementat respecte a l'any 2008 ja que, a dia 6 de novembre, s'havien tramitat 52, sis més que els tramitats l'any passat, segons ha informat avui la consellera d'Economia i Medi Ambient del Consell insular, Antonia Allés. D'aquests, 35 afecten persones que practicaven pesca recreativa, deu a restaurants i/o peixateries i set a pescadors professionals.

Alhora, Allés ha assenyalat que els 52 expedients es deriven de les 67 infraccions entra les quals la més recurrent és la de la pesca sense llicència, que ha suposat 21 expedients. [Le] segueixen de prop les infraccions relacionades amb la pesca submarina sense llicència, la captura d'exemplars de tallis mínimes i les irregularitats a l'etiquetatge, dades de procedència i transport dels exemplars.

D'altra banda, la consellera ha destacat que s'ha detectat un descens del nombre d'infraccions detectades per captura de llagostes de talla antireglamentària, passant de 15 expedients el 2008 a quatre aquest any.

Allés, es va reunir avui amb els representants de les tres confraries de pescadors de l'Illa (Maó, Ciutadella i Fornells) amb l'objectiu d'informar-los del Pla d'Inspecció de Pesca, gestionat conjuntament pel Consell, el Govern i el Govern espanyol, així com de l'elaboració del reglament que ha de servir per diferenciar la llagosta menorquina amb la creació d'una marca de garantia.

Finalment, la consellera va traslladar també als representants del sector pesquer el suport de la Comissió Europea a l'acord del ple del Consell que se sol·licitava la prohibició de la comercialització de llagostes de talla inferior a la mínima estipulada arribades d'altres llocs del Mediterrània, així com del treball que ha iniciat el GOB en matèria de custòdia marina gràcies a l'acord entre el Consell i el Govern balear.