El Servei Insular de Família del Consell de Menorca va valorar 222 casos de desprotecció de menors el 2007


Actualizado 24/4/2008 21:52:57 CET

MENORCA, 24 d'abril (EUROPA PRESS)

La secció de Valoració de Desprotecció de Consell Insular de Menorca va valorar l'any passat un total de 222 casos, respecte dels 258 del 2006. Així ho van anunciar el conseller de Ciutadania i Família, Joan Marquès, i el director insular d'aquesta àrea, Toni Anglada, durant la presentació de la Memòria del Servei Insular de Família del 2007. També es van arxivar 59 expedients, 30 dels quals per la desaparició dels indicadors de desprotecció.

L'esmentat servei s'articula en quatre seccions. La relativa a la desprotecció, la d'adopció i acollida familiar, els Centres d'Atenció al Menor i la Intervenció Familiar. En relació amb aquesta última, el 2007 es van incoar a Menorca 28 expedients, la meitat dels quals per situacions de desemparament, abandonament o desatenció.

Una xifra que "evidència" que el sistema de vigilància social del benestar infantil "funciona correctament". També es van detectar cinc casos de maltractaments.

Respecte a l'acolliment familiar el 2007 es van produir 10 casos, mentre que el total acumulat és de 53, 49 de les quals reben ajuda del Consell. Una xifra que contrasta amb els 403 casos de Mallorca.

Per als responsables insulars, aquestes dades evidencien el treball de l'executiu menorquí per "fomentar aquesta figura" amb l'objectiu d'evitar l'acolliment residencial. De fet Menorca "tan sols necessita" 14 places residencials -les que disposa actualment el Centre d'Atenció a la Infància i a la Família- davant de les 330 places residencials de Mallorca.