Serveis Ferroviaris de Mallorca adjudica a GMV la gestió de part dels seus trens per dos milions d'euros


Actualizado 20/7/2010 19:53:13 CET

PALMA DE MALLORCA, 20 Jul. (EUROPA PRESS) -

Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) ha adjudicat a GMV, dins d'una UTE de la qual també forma part Retorni Enginyers, el subministrament i instal·lació d'un Sistema d'Informació al Viatger (SIV), a més d'un Sistema d'Ajuda a l'Explotació (SAE) per a la línies ferroviàries interurbanes Palma-Manacor i Palma-Sa Pobla. El contracte adjudicat té un valor d'aproximadament dos milions d'euros.

En concret, la plataforma permetrà conèixer la localització i estat de qualsevol tren a cada moment i les incidències que puguin sorgir en l'explotació. El sistema aportarà millores en l'eficàcia i rapidesa respecte als sistemes actuals, ja que es disposarà de millor informació sobre cada tren que circula, tal com han explicat avui des de GMV en un comunicat.

Per a això, el Sistema d'Informació al Viatger (SIV) contractat inclou sistemes de megafonia, d'interfonia i vídeo, teleindicadors i mòduls de presentació TFT (panells multimèdia) per a les 23 estacions que formen el recorregut, que oferiran informació sobre temps estimats d'arribades, destinacions finals, o correspondències amb altres línies.

Per la seva banda, el Sistema d'Ajuda a l'Explotació (SAE) contractat inclou la solució SAE-R, embarcada per a un total de 41 trens i la plataforma de centre de control, que s'instal·larà a les dependències centrals de SFM a Palma.

Aquest sistema, desenvolupat per GMV, facilitarà les connexions de veu i dades entre centre de control i trens, generant també la informació de servei i els temps estimats d'arribada que alimentaran al SIV en estacions (megafonia, teleindicadors i mòduls de presentació TFT).

Tota aquesta gestió i control de les operacions en temps real es complementarà amb una avançada eina d'Històrics que permet l'exhaustiu anàlisi 'a posteriori' de l'operació del sistema ferroviari (compliment d'oferta i esdeveniments en l'operació, entre d'altres).

GMV ha transferit la seva experiència en Sistemes d'Ajuda a l'Explotació a la gestió del transport ferroviari a través del seu producte SAE-R. Una solució que permet, a operadors tant urbans com interurbans, disposar d'un sistema integral per a la planificació, gestió i explotació del transport.

La solució desenvolupada per GMV està i han estat actualment implantada en diferents unitats de negoci de Renfe, que ha comptat amb GMV per a la gestió de tota la seva flota (més de 1800 trens) i es perfila com un estàndard a incorporar en futurs projectes d'àmbit ferroviari, no només en trens, sinó també en tramvies i trens lleugers.