Ses Salines obre un expendient sancionador a l'empresa concessionària de l'ARA per incompliment de contracte


Actualizado 19/8/2011 15:56:50 CET

PALMA DE MALLORCA, 19 Ago. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Ses Salines ha iniciat un expedient sancionador contra l'empresa Setex Pàrquing, concessionària de la gestió del servei d'estacionament tarifat (ARA) en la Colònia de Sant Jordi, després de la detecció de "greus irregularitats" comeses per aquesta.

Les esmentades irregularitats corresponen, entre d'altres, a l'impagament d'un cànon variable en funció de la deguda i obligada justificació de l'existència de superàvit, recollit en el contracte de concessió, segons han informat des de l'Ajuntament en un comunicat.

El coordinador d'àrees de l'Ajuntament de Ses Salines, Joan Rodríguez, ha explicat que "la concessionària no ha abonat cap quantitat en concepte de cànon variable, ni ha justificat l'existència de superàvit". Alhora, ha afegit que no han atès "de manera ortodoxa" a les notificacions i requeriments que els han enviat des del consistori.

Per aquesta raó, els serveis jurídics de l'ajuntament han estudiat les possibles solucions que atorga la legalitat vigent per rescindir el contracte amb la concessionària del servei, el qual expira en 2013, si bé aquesta hauria de ser indemnitzada amb una quantitat econòmica en concepte de danys i perjudicis "del tot inassumible" pel consistori, han assegurat.

Rodríguez, creu que tota aquesta situació "ha nascut com a conseqüència de la gestió dolenta del passat equip de govern" i ha apuntat que en el seu moment "en lloc de solucionar un problema que havia amb l'estacionament a la zona de la Colònia, al final es va crear un fins i tot més greu que el ja existent".

"Ara hem de trobar una solució definitiva per posar fi a un problema que no deuria haver-se produït des del principi si tot s'hagués fet de manera correcta", ha afirmat Rodríguez.

Per tot això, el coordinador de l'equip de l'ajuntament ha anunciat que "el consistori es reserva el dret a iniciar altres procediments sancionadors en vista d'altres greus irregularitats en el compliment de les obligacions del contracte relatives a l'execució per part de la concessionària de les millores propostes en la fase de concurs i que no han estat executades".

"Som conscients dels greus perjudicis econòmics, socials i circulatoris que ocasiona la regulació d'estacionament de vehicles", ha assenyalat Rodríguez, qui ha afegit que tal com està concebut ara l'estacionament tarifat "perjudica enormement a comerciants, residents i estiuejants".

Rodríguez ha subratllat que "es realitzaran els tràmits oportuns per solucionar la situació i atendre les queixes dels sectors afectats".