El Síndic "dóna la raó" al PP al concloure que el Govern "va incomplir la seva obligació" de presentar els Pressupostos


Actualizado 16/3/2011 16:17:42 CET

Bauzá anuncia que presentarà els comptes de la comunitat després de guanyar les eleccions de maig

PALMA DE MALLORCA, 16 Mar. (EUROPA PRESS) -

El parlamentari i president del PP a Balears, José Ramón Bauzá, ha remarcat aquest dimecres que un informe de la Sindicatura de Comptes "dóna la raó" al seu partit al determinar que el Govern "va incomplir l'obligació legal" al no presentar al Parlament el projecte de llei de Pressupostos de la Comunitat per al 2011.

Bauzá ha indicat que la Sindicatura considera que la presentació dels comptes en la Cambra autonòmica és "irrenunciable", pel que ha subratllat que l'Executiu balear s'ha "extralimitat" en les seves funcions i això "no li pot sortir gratis" en les pròximes eleccions autonòmiques i municipals.

Alhora, una de les conclusions del dictamen especifica que el Govern continua tenint l'obligació legal d'aprovar els Pressupostos, de manera que el líder dels 'populars' ha entès que "el primer que deu aprovar" l'Executiu són els comptes autonòmics. Tot i això, el portaveu del PP al Parlament, Antoni Pastor, ha admès que és "gairebé impossible" que el Govern els aprovi durant aquesta legislatura tenint en compte que únicament queda un ple.

Així, Bauzá ha assenyalat que, en el cas que ostenti la presidència de l'Executiu després de les eleccions de maig, el PP presentarà els Pressupostos que "marquin el rumb" del seu Govern i que aconsegueixin donar "estabilitat" a la comunitat.