El sistema elèctric Mallorca-Menorca registra un rècord històric de demanda, amb 1.051 megawatts


Actualizado 8/8/2008 14:34:21 CET

Balears supera per segon dia consecutiu la demanda elèctrica, amb 1.244 MW

PALMA DE MALLORCA, 8 Ago. (EUROPA PRESS) -

El sistema elèctric de Mallorca-Menorca va superar ahir la punta de demanda històrica, amb una potència de 1.051 megawatts, que es va registrar a les 21.21 hores. El rècord passat s'havia assolit el mes d'agost del 2006 amb 1.040 MW, segons ha informat gesa Endesa en un comunicat.

Alhora, en el sistema elèctric Eivissa-Formentera també es va superar el rècord històric de potència demandada, amb un punta de 194,3 MW, superant els 193,8 assolits el 2006. En el conjunt de les Balears, ahir es va superar per segon dia consecutiu la punta màxima de potència, amb 1.244 MW, superior als 1.216 megawatts assolits el dia passat.

En el cas concret de Menorca s'assoliren ahir els 122,7 MW, el que va suposar un nou rècord, al superar els 120 MW del dia passat (dimecres).

Per fer front a l'augment de la demanda, Gesa Endesa ha portat a terme sengles inversions en infraestructures, com són l'entrada en funcionament els últims anys del primer cicle combinat de la central tèrmica de Cas Tresorer, a Palma, així com les millores tecnològiques portades a terme a la xarxa de distribució. Exemple d'això és la instal·lació de diversos punts de maniobra per telecontrol, així com l'augment de la potència dels transformadors MT-BT per millorar la qualitat del servei i adequar les instal·lacions als previsibles augments de demanda.

En el cas de Menorca, destaca la tasca de la companyia en la instal·lació de la nova turbina d'emergències de 50 MW en la Central de Maó.

Alhora, l'elèctrica va incidir en la importància de sensibilitzar la població per fer un ús racional de l'energia i va recomanar als usuaris algunes mesures encaminades a aquest fi com suprimir la radiació solar directa de les portes i finestres amb tendals, persianes, cortines; reduir la temperatura de l'interior de la casa dels 25 graus; i ventilar a primera hora del matí, quan l'aire és més fresc.