El SML acusa Pomar de practicar una "guerra bruta" amb l'enviament d'una carta per dissuadir els metges de la vaga


Actualizado 24/4/2008 15:21:52 CET

El Sindicat diu que el document "desemmascara" a l'administració i posa de manifest les seves "estratagemes i argúcies" per "bombardejar" la vaga

PALMA DE MALLORCA, 24 d'abril (EUROPA PRESS)

El Sindicat Mèdic de Balears (SML) va denunciar avui la política de "guerra bruta" practicada pel gerent del Servei Balear de Salut, Josep Pomar, per intentar dissuadir els metges que no exerceixin el seu dret constitucional a la vaga.

La publicació d'una carta enviada per Pomar als gerents dels diferents centres hospitalaris i de salut de les illes, que per error va ser enviada als facultatius de l'hospital d'Inca, i en què apareixen expressions com "dissuadir tots els qui pugueu (referint-se als metges)" o "si el seguiment (de la vaga) serà un gran triomf", són una clara mostra de les "estratagemes i argúcies" utilitzades per l'administració durant el conflicte per "bombardejar" el dret a la vaga dels metges.

En un comunicat, el SML indica que aquesta carta "desemmascara" l'administració i posa de manifest la "verborrea i xerrameca" dels seus dirigents a l'hora de dirigir-se a l'opinió pública, quan la realitat és molt diferent.

"La pressió de Pomar a la seva guàrdia pretoriana per dinamitar la vaga, mitjançant l'ús de mecanismes de dubtós contingut ètic", és clara.

En aquest sentit, l'administració demostra una vegada més haver "perdut els papers", així com la seva "inoperància i ineficàcia" per gestionar un conflicte en el qual hi està en joc la dignitat d'un col·lectiu molt nombrós de treballadors de la sanitat pública.

Pel SML, l'administració està donant dades "tapadora" a l'opinió pública per desinformar a la població del conflicte. Com a exemple, l'última prova es va produir ahir, quan Pomar va anunciar que el nombre de metges que estaven en vaga a les Balears era de 500.000, sense comptabilitzar els diversos centenars que estan obligats a complir amb uns mínims abusius impostos per la pròpia administració.

Avui, dijous, és el tercer dia de vaga de metges de la xarxa pública de Les balears, convocats pel Sindicat édic de Les balears, els quals demanen a l'administració 13 milions d'euros per satisfer les seves demandes econòmiques. L'administració està disposada a invertir vuit milions d'euros per a desbloquejar el conflicte, una quantitat que els metges consideren insuficient.

En el seu tercer dia de vaga, l'Ib-Salut xifra en poc més d'un 20 per cent el seguiment de la vaga, respecte el prop del 80% que manté el SML, el qual té previst fer 29 dies d'atur en ares que es compleixin les seves reivindicacions salarials i professionals. L'Ib-Salut, per la seva part, demana al Sindicat que desconvoqui la vaga i torni a seure's a negociar.