STEI i Coapa esperen que la coincidència de governs porti més finançament a l'educació a Balears


Actualizado 11/3/2008 15:51:34 CET

PALMA DE MALLORCA, 11 de març (EUROPA PRESS)

El portaveu del sindicat de l'ensenyament STEI-i, Biel Caldentey, i el president de la Confederació d'Associacions de Pares d'Alumnes de les Balears (Coapa), Fernando Martín, van mostrar avui el seu desig que la coincidència de color polític en els governs Central i Autonòmic permeti una millora del finançament educatiu a Balears, que aconsegueixi desenvolupar una gestió educativa "més potent".

En declaracions a Europa Press, Caldentey va mostrar la seva satisfacció pel fet que es produeixi una contrareforma educativa, assenyalant que després de la victòria del candidat del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero, hi haurà un marc "estable" en l'àmbit legislatiu de l'educació.

Alhora, va mostrar el seu desig que el nou govern porti a terme un esforç finançador en les Comunitats Autònomes per executar polítiques educatives dirigides al fre del fracàs escolar o del foment dels plans de lectura, remarcant la necessitat d'aprofitar la coincidència de colors polítics entre els dos Executius.

En aquest sentit, va manifestar la seva esperança perquè finalment s'atorgui el plus d'insularitat a tots els funcionaris públics de les Balears i s'escometi un "desenvolupament real" dels Estatuts d'Autonomia en una línia que passi per potenciar "la identitat cultural, la llengua i la cultura".

Sobre els resultats, Caldentey va assenyalar que s'ha constatat la "polarització" de les eleccions, amb un Congrés dels Diputats "més bipartidista" que, segons la seva opinió, "empobreix" la pluralitat democràtica i ha perjudicat als partits nacionalistes d'esquerres i als partits que estan "més a l'esquerra" del PSOE.

ALTA PARTICIPACIÓ

Per la seva banda, el president de Coapa, Fernando Martín, es va mostrar "satisfet" per l'alta participació registrada en els comicis, en especial després del tràgic atemptat d'ETA de divendres passat, i va assegurar que des de l'organització que presideix hi ha "bones esperances" pel que fa a determinats aspectes de l'educació.

Sobre aquesta qüestió, va destacar la possible execució d'aspectes de la Llei Orgànica d'Educació (LOE) que estan per desenvolupar, com l'etapa educativa de zero a tres anys, i alhora va assenyalar que la bona relació dels Governs de Madrid i Balears "pot buscar solució al problema del finançament educativa". "Ja hem transmès al president Antich la preocupació pel finançament educativa i esperem parlar-ho després de les eleccions" va sostenir.