Detingut a Eivissa un ciutadà indi per simular un matrimoni amb una dona d'Alacant


Actualizado 28/12/2010 19:48:15 CET

ALACANT/EIVISSA, 28 Dic. (EUROPA PRESS) -

Agents del Cos Nacional de Policia d'Eivissa han detingut a un ciutadà indi per simular un matrimoni amb una dona d'Elx (Alacant), que també ha estat arrestada, al costat de dues persones més acusades també de concertar matrimonis entre homes estrangers i dones espanyoles, a canvi de diners, amb la finalitat que aquests obtinguessin la nacionalitat espanyola, segons ha informat en un comunicat la Comissaria Provincial alacantina.

L'operació ha començat fa diversos mesos al detectar en el Registre Civil d'Alacant la inscripció de diversos certificats de matrimoni falsos en els que els contraents eren homes de nacionalitat índia i dones espanyoles.

A mitjans del mes passat, funcionaris de la Brigada Provincial d'Estrangeria i Fronteres van localitzar i van detenir en Elda (Alacant) a una dona a la qual a l'any 2006 l'havien ofert 3.000 euros a canvi de casar-se amb una persona estrangera, perquè aquesta aconseguís la nacionalitat espanyola.

Seguint amb la investigació, els agents van localitzar a Madrid al ciutadà indi que havia obtingut la nacionalitat amb aquest matrimoni, per la qual cosa es va procedir a la seva detenció. Uns dies després, els investigadors van localitzar i van detenir a Elx (Alacant) a una altra dona que va cobrar 4.000 euros per simular un matrimoni amb un altre ciutadà indi, amb parador actual a Balears, que ha estat detingut per agents de la Comissaria d'Eivissa.

Així, en l'operació, que continua oberta, s'han detingut a quatre persones, dues espanyoles i dues índies, per falsificar certificats matrimonials amb la finalitat de regularitzar la seva situació a Espanya a través d'una sol·licitud de permís de residència i treball per compte d'altri, com familiar de ciutadà comunitari.