Dos detinguts a Alaior per intentar introduir un paquet amb 125 grams de cocaïna


Actualizado 28/12/2010 19:12:58 CET

MENORCA, 28 Dic. (EUROPA PRESS) -

La Guàrdia Civil va detenir a la localitat menorquina d'Alaior els passats dies 23 i 24 a dos homes com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i de tràfic de drogues. Els detinguts, identificats com Luís A.G.A i Tomás P.M., de 33 i 30 anys respectivament, els dos súbdits peruans i residents a Alaior, han estat acreditats per les forces de seguretat com els destinataris d'un paquet procedent de Madrid, en què es van localitzar 125 grams de cocaïna.

Segons ha informat la Direcció Insular de l'Administració General, l'esmentat paquet, procedent de la República l'Argentina, ha estat inicialment localitzat i considerat com sospitós a l'aeroport de Barajas, gràcies al reforç dels serveis que, per part de la Guàrdia Civil, es realitza amb motiu de les dates nadalenques tant en els ports com l' Aeroport de Menorca, amb la finalitat d'evitar l'entrada de drogues, substàncies tòxiques i estupefaents.

L'enviament ha estat llavors investigat per l'Equip de la policia Judicial de la Guàrdia Civil i la Unitat de Seguretat Ciutadana de Maó, que van procedir a verificar que les dades que constataven en el paquet postal, tant remitent com destinatari eren falsos, però que en el domicili d'aquest últim habitava un matrimoni sud-americà. La investigació va portar a la identificació dels destinataris de la droga, tots dos de nacionalitat peruana i residents a Alaior.

Les forces policials van sol·licitar la corresponent autorització judicial per a l'obertura del paquet postal i, una vegada concedida i obert, van localitzar a l'interior del mateix dos embolcalls ocults, de plàstic transparent, els quals contenien una substància blanquinosa en forma de pólvores; una vegada feta la prova del droga test es va comprovar que es tractava de cocaïna i que el pes de la mateixa era de 125 grams.

Les diligències policials van a càrrec del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número u de Maó, continuen obertes i la Direcció Insular no descarta que es produeixin més detencions en el marc de l'operació.