Intervenen 189 quilos de cocaïna ocults en un vehicle que procedia de Balears


Actualizado 25/11/2009 13:59:39 CET

Els onze detinguts estan vinculats al crim organitzat

PALMA DE MALLORCA/MADRID, 25 Nov. (EUROPA PRESS) -

El Cos Nacional de Policia va intervenir al port de Barcelona un total de 189 quilograms de cocaïna que es trobaven ocults a l'interior d'un vehicle embarcat que procedia de les Illes Balears, en el marc d'una operació conjunta amb la policia francesa contra el crim organitzat marsellès, en què s'han produït un total d'onze detencions.

Segons ha informat el ministeri de l'Interior, en un comunicat difós avui, la droga es trobava amagada en termos, que han estat descobertes en col·laboració amb l'Oficina Central de Repressió del Trànsit Internacional d'Estupefaents de Nanterre, mentre que la policia Judicial de Toulon va localitzar a part del grup de narcotraficants a la província d'Alacant.

La resta dels integrants de la xarxa actuaven, pel que sembla, en localitats franceses com Marsella, Toulon i París. De manera que la seva desarticulació va suposar una investigació conjunta que es va prolongar durant onze mesos, i que va culminar quan els agents policials van advertir que els traficants preparaven una important partida de cocaïna per ser distribuïda entre Espanya i França.

La nota d'Interior puntualitza que els investigadors van observar que, entre d'altres mesures de precaució, l'organització criminal va arribar a "endarrerir el seu retorn a la península simulant un viatge de vacances", procedents de les Balears, un conegut destí turístic.

Tot i això, no van aconseguir burlar els controls de la policia, que va aconseguir interceptar el cotxe i va descobrir que alguns buits o 'caletas' en para-xocs davanters i del darrere, i segellats per dificultar l'accés als mateixos, amagaven cocaïna en era transportada en borses termos-segellades.

Els narcotraficants havien adquirit un altre automòbil de la mateixa marca, model, color i any de fabricació amb l'objectiu de 'doblar' les matrícules del vehicle i amagar també allà la droga per no aixecar sospites davant d'un possible control policial.

Tot i els estratagemes, els agents van localitzar els 189 paquets de cocaïna precintats i envasaments al buit, d'un quilo de pes cadascun d'ells i van detenir al principal investigat. Tot seguit, es van disposar de manera immediata i simultània els operatius entre els dos països per procedir a la detenció de la resta d'integrants d'aquest grup.

DETINGUTS A ESPANYA I FRANÇA

Després d'interceptar el carregament de cocaïna a Barcelona, els investigadors van arrestar a la localitat d'Alfàs del Pi (Alacant) a un ciutadà francès N.A. i a la seva parella sentimental d'origen rus.

Després es van practicar tres registres domiciliaris, dos en Alfàs del Pi i un a Alacant on van intervenir 30.000 euros en efectiu, nombrosa documentació falsa de la Unió Europea, gran quantitat de telèfons mòbils, una motocicleta de gran cilindrada i diversos automòbils.

Per la seva banda, els agents francesos van detenir a altres vuit individus que s'havien citat Espanya amb els dos principals responsables de l'organització, G.X. i N.A.

Els seus domicilis han estat també registrats i en ells es va intervenir diversa documentació falsa, telèfons mòbils, un ordinador, material utilitzat per al tall i distribució de droga i una armilla antibales, entre d'altres efectes. A més van confiscar dos vehicles.