La tardor serà normal pel que fa a les temperatures a la Península i Balears i més sec de l'habitual, segons Maldonado


Actualizado 29/9/2010 16:04:11 CET

PALMA DE MALLORCA / MADRID, 29 Sep. (EUROPA PRESS) -

El meteoròleg i director de 'eltiempo.es', José Antonio Maldonado, preveu que durant la tardor els termòmetres registrin temperatures mitjanes "normals" quan es tanqui el trimestre en la meitat nord de la Península i Balears i lleugerament superiors en algunes zones.

A més, ha assenyalat que s'esperen valors "lleugerament superiors" als estadísticament normals a la Comunitat de Madrid, sud de la Comunitat Valenciana, Múrcia, Castella-la Manxa i Extremadura; "alguna cosa més alts" a Andalusia i "bastant superiors a la mitjana" a les Illes Canàries.

Pel que fa a les precipitacions, Maldonado assenyala que "si es complís la predicció", les quantitats recollides des de l'1 d'octubre fins a final del 2010 serien "inferiors a les normals", tant a la Península com en els dos arxipèlags, i "especialment" a Galícia, Astúries, Castella-la Manxa, Comunitat de Madrid, Navarra, la Rioja i Aragó.

Alhora, Maldonado recorda que aquestes afirmacions són les que de manera experimental realitza el Centre Meteorològic Europeu cada mes per als tres mesos següents, per la qual cosa "puntualitza" que la fiabilitat d'aquest tipus de pronòstic és "encara bastant escassa".

Segons la seva opinió, "ni suposat que es complissin" serien "molt pràctiques", ja que al referir-se a valors mitjans trimestrals de precipitació i de temperatura podria donar-se la circumstància que dins d'aquest període s'arribés a valors "cridanerament alts o molt baixos", de tal forma que al final les mitges registrades quedin d'acord a la predicció estacional "malgrat aquestes anomalies".

Finalment, apunta que el Centre Meteorològic Europeu, farà una nova predicció per a novembre, desembre i gener que podrà assemblar-se o no a la feta fa pocs dies ja que "encara no es té models que resultin fiables". "La ciència, en aquest camp avança amb rapidesa però no tanta com volguéssim", ha postil·lat.