Tarrés assegura que explicarà a "la Unesco, a la CIA o a qui faci falta" la importància de la remodelació del port


Actualizado 16/7/2009 19:57:08 CET

EIVISSA, 16 Jul. (EUROPA PRESS) -

El president del Consell d'Eivissa, Xico Tarrés, ha defensat avui el projecte de remodelació portuària consensuat entre totes les administracions competents i ha apuntat que "si cal fer estudis i explicar a la Unesco, a la CIA, a l'ONU, o a qui faci falta, el que cal fer per evitar riscos, es farà", ja que, segons ha concretat, "no es poden endarrerir unes obres importants i necessàries per a l'illa".

Tarrés ha destacat que el fet que Eivissa necessita un nou port "ho sabem tots", ja que l'actual "no s'aguanta" ni per seguretat ni per imatge. Així, el president ha concretat que aquestes instal·lacions deuen adequar-se a les necessitats actuals del municipi, a l'estar ubicades en una zona de les més importants, des del punt de vista turístic. Es tracta, va especificar, d'un lloc de gaudi per al passeig, l'oci, i que està ubicat a pocs metres de les zones declarades Patrimoni de la Humanitat.

Referint-se al projecte presentat per l'Autoritat Portuària, el màxim mandatari de l'illa ha destacat que aquest "s'ha discutit molt i és el millor". Així, ha afegit que s'ha negociat amb l'Autoritat Portuària reduir l'impacte d'aquest pla, "en major mesura del que pensa la gent, amb les variacions oportunes", causa per la qual ha rebutjat que es posi en risc la declaració de Patrimoni de la Humanitat que va titllar de "sagrada".

El president del Consell Insular ha considerat que ara l'Autoritat Portuària és qui ha de fer "els tràmits i les coses correctes per donar les explicacions pertinents sobre aquesta qüestió, sobre les quals el Consell no té un control". Tarrés va especificar que l'Ajuntament de Vila "també té els expedients i els coneixements precisos per donar les explicacions que siguin precises".

El màxim mandatari d'Eivissa ha conclòs que aquestes obres pretenen millorar la imatge de l'illa "i no perjudicar el seu patrimoni", causa per la qual ha matisat que "necessitem un port com el que mereixem i un patrimoni que segueixi sent el nostre principal referent cultural".

Declaracions de Tarrés recollides per Europa Press en el marc de la presentació de l'Oficina del Pla Integral de Joventut, que va tenir lloc aquest matí al Consell Insular.