Thomàs reitera que el Govern no pot assumir els 5 milions d'euros més que reclama el SMLB


Actualizado 24/4/2008 16:43:30 CET

El conseller va reiterar les seves disculpes als pacients pels efectes de la vaga de metges

PALMA DE MALLORCA, 24 d'abril (EUROPA PRESS) -

El Conseller de Salut i Consum, Vicenç Thomàs, va advertir avui que la conjuntura econòmica de l'Administració autonòmica no pot assumir els cinc milions d'euros que reclama el Sindicat Mèdic Lliure de les Balears, perquè, segons va dir, el Govern té un pressupost per proporcionar atenció sanitària als ciutadans, que no pot desviar-se per atendre unes reclamacions econòmiques que estan "per sobre" del 60 per cent de la proposta ja efectuada.

En declaracions als mitjans, Thomàs va respondre així a la petició realitzada pel SMLB, que demana una partida de cinc milions més els vuit milions d'euros als quals ja s'ha compromès l'Ib-Salut. Thomàs va admetre que amb aquest tipus de reclamacions salarials serà "molt difícil" arribar a acord.

"El fet lògic en un àmbit de discussió és fer propostes realistes i no aquest tipus de reivindicacions econòmiques tan considerables, tan sols dos dies després d'estar a punt d'arribar a un acord", va argumentar.

En aquest sentit, el conseller va apuntar que l'Ib-Salut "fa molt de temps que ha posat sobre la taula mesures reals per solucionar els problemes que tenen els metges en aquesta comunitat autònoma", i va afegir que es tracta de plantejaments que són raonables "per qualsevol persona que vulgui entendre'l així".

Finalment, va emplaçar tots els professionals de la sanitat pública que actuïn amb "sentit comú" i els va instar a què es llegeixin les propostes plantejades des de l'Administració, en les que, va indicar, "es reflecteix una voluntat clara d'atendre les seves reclamacions", va postil·lar.

DISCULPES ALS PACIENTS

D'altra banda, el conseller va avançar que el seguiment de la vaga aquest dijous és sent semblant al dels dos dies anteriors, i alhora va aprofitar per reiterar les seves disculpes als ciutadans pels danys que s'estan causant en consultes externes i en deixar de fer-se determinades intervencions quirúrgiques.