Un total de 126 universitats estrangeres oferiran estudis en català el pròxim curs


Actualizado 16/7/2009 21:28:21 CET

BARCELONA, 16 Jul. (EUROPA PRESS) -

Un total de 126 universitats estrangeres, de 33 països diferents, oferiran estudis en català el curs 2009-2010 gràcies a la subvenció de l'Institut Ramon Llull (IRL), que ha augmentat aquests convenis en quatre centres més, i gastarà 1,8 milions d'euros.

Segons un comunicat de la institució, Alemanya és el país amb més alumnes universitaris d'estudis en català --gairebé 2.000--, seguit pel Regne Unit, França, Itàlia i els Estats Units, mentre que a Espanya, 11 universitats ofereixen aquests estudis.

Les universitats de Munic (Alemanya), Verona (Itàlia), [Jamia] [Milia] Delhi (Índia) i Colúmbia (Estats Units) són les quatre últimes incorporacions als esmentats estudis.

En universitats com la de Friburg (Alemanya) s'impulsaran aquests ensenyaments, amb un 'Bachelor Minor' --especialització en llengua i cultura catalanes-- i un 'Major' de Filologia Romànica amb presència del català. També la universitat alemanya de Humboldt impartirà 20 crèdits de llengua, literatura i lingüística catalanes.

L'ampliació d'aquests estudis també tindrà lloc en les universitats de Belgrad (Sèrbia), Sasser (Itàlia) i Mont-Real (el Canadà). Precisament, en aquest últim centre es crearà la mediateca MediaCAT de recursos en català.