Un total de 13 joves faran pràctiques formatives a Europa gràcies a la col·laboració entre el Govern i Turespanya


Actualizado 17/6/2009 19:58:15 CET

PALMA DE MALLORCA, 17 Jun. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria de Treball i Formació i l'Institut de Turisme d'Espanya (Turespanya) ofereixen 13 beques formatives i per a perfeccionament lingüístic a diferents països europeus. Aquestes subvencions estan cofinançades pel Fons Social Europeu en el marc del Programa Operatiu de les Balears 2007-2013.

Segons un comunicat, aquesta iniciativa permetrà a les persones que siguin beneficiàries rebre una formació de caràcter pràctic en matèria de promoció turística i de productes espanyols i de les Balears en els mercats europeus. Els destins concrets d'aquestes persones són les oficines de l'Institut de Turisme d'Espanya en les ciutats de Frankfurt, Brussel·les, Copenhaguen, Hèlsinki, París, Milà, Roma, Oslo, la Haia, Londres, Estocolm, Viena, Lisboa i Dublín.

Així, la convocatòria es dirigeix a persones que acaben de llicenciar-se en qualsevol titulació o diplomades en turisme i amb domini de la llengua del país de destí. La durada de les beques oscil·la entre els nou i els 12 mesos i els becaris seran remunerats amb una quantia de 1.000 euros mensuals.

D'altra banda, entre les assignacions de les persones beneficiàries de les pràctiques formatives s'inclou la realització d'estudis i d'anàlisis sobre el comportament i els agents del mercat turístic del lloc al qual hagin estat destinades.

Alhora, un altre dels objectiu d'aquesta convocatòria és incentivar la investigació i el desenvolupament de les accions de promoció que es porten a terme en el marc del Pla d'Objectius per a la Promoció Exterior del Turisme 2009, en especial les establertes a iniciativa de les Balears, als mercats emissors d'Alemanya, Bèlgica, Dinamarca, Finlàndia, França, Itàlia, Irlanda, Noruega, Països Baixos, Portugal, El Regne Unit i Suècia, mitjançant l'adscripció de beneficiaris de les pràctiques formatives de la Conselleria de Treball i Formació.

El termini per presentar les sol·licituds finalitza el pròxim dia 27 de juny i la data límit per resoldre la convocatòria és el 5 d'agost del 2009.